Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowarka S22 ultra

(Temat utworzony: 14-12-2022 03:18 PM)
646 Wyświetlenia
Michał Michał
First Poster
Opcje

Część. Zwracam się do Was z takim pytaniem. Zakupiłem S22 Ultra oczywiście bez ładowarki. I z tad moje pytanie...posiadam Xiaomi mi 11 lite z ładowarka 33W z szybkim ladowaniem. Czy mogę normalnie jej używać i ładować s22 ? 

Wszyscy polecają 25W ale telefon obsługuje do 45W i tak się zastanawiam czy ładowarka innej firmy da radę czy telefon będzie cały ? 

0 Like
20 Odpowiedzi
Burbon
Journeyman
Opcje
Tak, nie będzie żadnego problemu
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał Michał   Cześć

Można ładować daną ładowarką natomiast szybkie ładowanie nie będzie działać.

Pozdrawiam :smiling-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak jak wspomniał @PrzemekM może nie działać superszybkie ładowanie 25W. Wszystko zależy od specyfikacji danej ładowarki.

Buszmantv
Explorer
Opcje
Należy pamiętać że niektóre nieoryginalne ładowarki nie chcą w ogóle ładować s22u :smiling-face:
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Wszystkie ładowarki obsługujące Power Delivery będą ten telefon ładować.
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
Nieprawda. Mam kilka i Samsung jest bardzo wybredny co do ładowarek 😂 Z jedną nawet jest tak że potrafi tak nagrzać telefon że przestaje ładować a telefon jest tak gorący że ciężko go wziąć do ręki.
Więc nie każda. Ja dla świętego spokoju dokupiłem ładowarkę Samsunga 25W.
Ogólnie to Samsung jak i Apple powinno dostać kopa za chciwość. Nie jest to ekologia(co pokazały zyski za sprzedaż ładowarek jednej jak i drugiej firmy),tylko chęć dodatkowego zysku. Dlatego z żalem i smutkiem patrzę co potrafią dodawać do telefonu niektórzy producenci. Przejściówki,ładowarki,kable etui itd. A tu niedługo nic nie będzie bo firma jeszcze bardziej będzie chciała wyciągnąć od klienta pieniądze...
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Możesz podesłać linka do tej grzejącej ładowarki? Chętnie zapoznam się ze specyfikacją.
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
Nawet nie trzeba linka. Zobacz ładowarki chociażby od Pixela. Tak samo mam powerbank z 6 wyjściami. Jedno z nich jest PD. Grzeje ale ładuje. Ale straty energii są straszne. Więc ładując powerbankiem wolę podłączyć pod zwykłe usb.
Miałem też jakąś Xiaomi podłączoną (jak ojciec jeszcze miał to "cudo" techniki. Ładowarka PD a podłączony Samsung ładował przez kilka sekund,przerywał. I tak w kółko non stop 😂
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie.
0 Like