Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia Samsunga UE55NU8042T pod PS4 pro

(Temat utworzony: 10-04-2019 06:25 PM)
5808 Wyświetlenia
Barkul8811
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadacze ps4 pro. Postanowiłem również wyposażyć się w telewizor UHD. Po odpaleniu GOW 4 w trybie gra (telewizor automatycznie przestawił się na tryb) Nie odczuwam takich efektów wizualnych jakie domyślam daje psr pro plus telewizor UHD. Starałem się coś sam skonfigurować lecz bezskuteczne. Ciągle czegoś mi brakuje i obraz wciąż nie daje tego czegoś.
Jakieś propozycje zestrojenia TV? Pod konsolę? Jakie ustawienia włączyć ? Ktoś polecił mi wyłączyć wszytkie polepszacze i ustawić w tv kosolę jako PC i wtedy grać tak jak producent gry stworzył. Tracę w ten sposób HDR a w trybie gra ulepszczacze obrazu powodują efekty smużenia. Czy tryb turbo pomaga przy takich produkcjach ?
Pomocy proszę o pomysły na kalibracje optymalną

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Barkul8811  Proponuje poczytać ten poradnik Najlepsze proponowane ustawienia

0 Like
Barkul8811
Journeyman
Opcje

Ale tam nie ma trybu do gier opisanego

0 Like
Ola_P
Explorer
Opcje
@Barkull8811

Firma Samsung umożliwia korzystanie z opcji Tryb Gry i są to w zasadzie jedyne ustawienia, z jakich można skorzystać podczas grania na konsoli, natomiast taka funkcja blokuje korzystanie z innych ustawień.

Najlepiej wyłączyć Tryb Gry i próbować ustawiać obraz tak, jak najbardziej Ci to odpowiada. Nie ma tu złotego środka, a ustawienia obrazu podczas grania są rzeczą bardzo indywidualną, zależną od preferencji i gustów.

Podłączenie konsoli jako PC jest dobrym rozwiązaniem, kiedy chcesz korzystać ze wszystkich możliwych opcji ustawień obrazu.
0 Like