27-05-2017 12:41 AM
Nie wiem, na ile znany tematy w PL:
Ale na forum US trwa zagorzała dyskusja.
Niestety problem dotyka również mojego egzemplarza S8.
Zastanawiam się, czy Samsung zajmuje oficjalne stanowisko w tej sprawie?
29-05-2017 11:19 AM
29-05-2017 01:26 PM
w US jest inny procesor więc nie łącz tych spraw. W EU mamy Exynos, w innych krajach nikt nie zgłaszał takich problemów, więc Twój problem może wynikać z jednostkowego defektu urządzenia/oprogramowania lub zainstalowaniu niekombatybilnych aplikacji.
Zapraszam na stronę www.ndf.samsung.pl gdzie dowiesz się jak włączyć urządzenie w trybie bezpiecznym, w tym trybie sprawdź czy urządzenie się zawiesza.
Po restarcie telefonu proponuję zgłosić z poziomu telefonu zgłoszenie do Samsung Members - koniecznie dołącz logi.
04-11-2017 01:09 PM
09-11-2017 06:38 PM
09-11-2017 07:52 PM
09-11-2017 10:05 PM
No tak poświęcam kolejny wieczór na rozkminianie tego badziewia. Po fabrycznym resecie i czyszczeniu cache
bez reinstalacji praktycznie czegokolwiek laguje (sciaganie belki z góry, lista wszystkich aplikacji...) , przycina
(np nie reaguje (wibracja) na home button).
Po chwili zaczeły się tez komunikaty o wywalaniu aplikacji systemowych. Ale to jest randomowe po poprzednim
resecie 3h temu sypał się facebook z częstotliwością raz na kilkanascie sekund.
09-11-2017 10:29 PM
09-11-2017 11:06 PM
No tak po to się kupuje telefon żeby nie instalować i nie używać na nim aplikacji.
Nie wierzę w to że apka nawet najbardziej felernie napisana potrafi tak namieszać
że przeżyje to factory reset i czyszczenie cache - znaczyłoby to że jest w stanie
dobrac się do zapisanego obrazu systemu.
Reset był robiony i z menu z wewnątrz działającego systemu jak i z tego menu gdzie jest czyszczenie
cache partition.
Mam problem z tym telefonem od samego początku (odtwarzałem stan zapisany z S7)
ale ze dzialo sie to okazjonalnie (raz na 2-3mce) no to trudno reset odtworzenie i jazda.
Ale dzisiaj pobawiłem się urządzeniem wyczyszczonym zaraz po resecie i od razu jest lagowanie
wywalające się aplikacje (różne) oraz restarty....
W ciągu normalnej pracy najczesciej wywalał sie touch wiz jak miał te swoje okresy w których praktycznie nic
nie dalo sie zrobic, efekty ustepowaly np po godzinie.
Ech... teraz naładowałem baterie na 100% i jakby lepiej ale bez szału bo zaraz po uruchomieniu
się zrestartował 😞 Po za tym nie sposób znaleźć jakiegoś schematu, dzisiaj cyrki zaczeły się jak był zadokowany
w dexie czyli naładowany na max...
Takie rzeczy jak przeniesienie ustawien z poprzednich telefonów na androidzie musza działać na 101% inaczej
to nie ma sensu.
10-11-2017 06:25 AM