Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S8 - samoczynne restarty.

(Temat utworzony: 27-05-2017 12:41 AM)
4803 Wyświetlenia
Kuba006
Pioneer
Opcje

Nie wiem, na ile znany tematy w PL:

https://us.community.samsung.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/GalaxyS/thread-id/23059/page...

Ale na forum US trwa zagorzała dyskusja.

Niestety problem dotyka również mojego egzemplarza S8.

Zastanawiam się, czy Samsung zajmuje oficjalne stanowisko w tej sprawie?

0 Like
25 Odpowiedzi
kozbus
Pathfinder
Opcje
to samo mam w S7edge, to by wskazywało na jakiś problem z Nougatem...
0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

@Kuba006

w US jest inny procesor więc nie łącz tych spraw. W EU mamy Exynos, w innych krajach nikt nie zgłaszał takich problemów, więc Twój problem może wynikać z jednostkowego defektu urządzenia/oprogramowania lub zainstalowaniu niekombatybilnych aplikacji.

Zapraszam na stronę www.ndf.samsung.pl gdzie dowiesz się jak włączyć urządzenie w trybie bezpiecznym, w tym trybie sprawdź czy urządzenie się zawiesza.

Po restarcie telefonu proponuję zgłosić z poziomu telefonu zgłoszenie do Samsung Members - koniecznie dołącz logi.

0 Like
Piotr456456
First Poster
Opcje
w Galaxy S7 okazało , że jest problem z oprogramowaniem (aktualizacja, aplikacje) teraz jest ok.
0 Like
maciu
Journeyman
Opcje
Łukasz, pytania:

- jak sprawdzić czy aplikacja jest niekompatybilna
- jak sprawdzić w trybie bezpiecznym czy coś się dzieje z telefonem skoro jest to nieregularne? Musiałbym w nim pobyć ze 2-3 miesiące.

Mój co jakiś czas łapie takie mulenie i zwiechy że już po raz drugi lub trzeci skończyło sie to totalnym czyszczeniem telefonu.
Oczywiście co takim resecie przywracam wszystkie poprzednie aplikacje i przez jakiś czas nie ma tego akurat problemu
cała masa innych występuje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ja zrezygnowałbym z przywracania wszystkich aplikacji jednocześnie. Robiłbym to stopniowo i sprawdził, która powoduje problemy. W trybie awaryjnym możesz raczej odinstalować tę która stwarza problemy i nie będzie posłuszna standardowej metodzie deinstalacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
maciu
Journeyman
Opcje

No tak poświęcam kolejny wieczór na rozkminianie tego badziewia. Po fabrycznym resecie i czyszczeniu cache

bez reinstalacji praktycznie czegokolwiek laguje (sciaganie belki z góry, lista wszystkich aplikacji...) , przycina

(np nie reaguje (wibracja) na home button).

Po chwili zaczeły się tez komunikaty o wywalaniu aplikacji systemowych. Ale to jest randomowe po poprzednim

resecie 3h temu sypał się facebook z częstotliwością raz na kilkanascie sekund.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A ja myślę, że to nie wina tego "badziewia", tylko bałaganu jaki został wcześniej na nim zrobiony przez "badziewie" w postaci aplikacji podmiotów trzecich, nie koniecznie dobrze napisanych.
Napisz w jaki sposób wykonany był ten fabryczny reset i czyszczenie cache.
Mała uwaga z mojej strony. Niektóre apki potrafią tak namieszać, że systemowe (z menu) przywrócenie ustawień fabrycznych nie jest w stanie tego odwrócić. I nie jest to Wina producenta telefonu a twórcy samego systemu, czyli wujka google.
Gdybyś dalej nie mógł ogarnąć telefonu daj znać na priv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
maciu
Journeyman
Opcje

No tak po to się kupuje telefon żeby nie instalować i nie używać na nim aplikacji.

Nie wierzę w to że apka nawet najbardziej felernie napisana potrafi tak namieszać

że przeżyje to factory reset i czyszczenie cache - znaczyłoby to że jest w stanie

dobrac się do zapisanego obrazu systemu.

Reset był robiony i z menu z wewnątrz działającego systemu jak i z tego menu gdzie jest czyszczenie

cache partition.

Mam problem z tym telefonem od samego początku (odtwarzałem stan zapisany z S7)

ale ze dzialo sie to okazjonalnie (raz na 2-3mce) no to  trudno reset odtworzenie i jazda.

Ale dzisiaj pobawiłem się urządzeniem wyczyszczonym zaraz po resecie i od razu jest lagowanie

wywalające się aplikacje (różne) oraz restarty.... 

W ciągu normalnej pracy najczesciej wywalał sie touch wiz jak miał te swoje okresy w których praktycznie nic

nie dalo sie zrobic, efekty ustepowaly np po godzinie.

Ech... teraz naładowałem baterie na 100% i jakby lepiej ale bez szału bo zaraz po uruchomieniu

się zrestartował 😞 Po za tym nie sposób znaleźć jakiegoś schematu, dzisiaj cyrki zaczeły się jak był zadokowany

w dexie czyli naładowany na max...

Takie rzeczy jak przeniesienie ustawien z poprzednich telefonów na androidzie musza działać na 101% inaczej

to nie ma sensu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wierzyć nie musisz, ale jest tak jak napisalem. Nawet TW podobnie wyglądający na S7 i S8 różni się w szczególach. Co do przywracania systemu, że niby z obrazu. Niestety jejesy to rak do końca jak się wydaje. Nie będę się o tym rozpisywał Czasami konieczne jest wykonanie ponownego psrtycjonowania pamięci i wgrania systemu od nowa. Nie musisz mi wierzy, sle jeżeli domyślasz się o czym piszę yo zrób to.

0 Like