Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem.

(Temat utworzony: 18-01-2017 11:29 AM)
9611 Wyświetlenia
Mat1
First Poster
Opcje

Witam , od jakiegoś miesiąca w mojej S6 zauważyłem pewien problem. Otóż po włączeniu dowolnej aplikacji wykorzystującej aparat widać jak obraz przez pewien czas drga i z obiektywu wydobywa się dziwny dźwięk. Stąd moje pytanie czy ktoś już miał podobna sytuację i jak to rozwiązać czy czeka serwis? Pozdrawiam :smileyhappy:

0 Like
15 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje

Cześć Mat1 :smiling-face: opisywane przez Ciebie działanie to OIS czyli optyczna stabilizacja obrazu. Na początku obiektyw może przez chwilę się poruszać, ale nie jest to powód do niepokoju :face-with-tears-of-joy: dopiero w momencie zauważenia problemów z łapaniem ostrości możesz zaczynać się martwić i oddać telefon do serwisu :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Mat1
First Poster
Opcje

Dzieki za odp :winking-face: Tutaj filmik jak to wygląda: https://youtu.be/_KtCEfqH2gQ :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Rozwiązanie
KonradN
Voyager
Opcje

@Mat1, faktycznie, to może być niepokojące :face-with-tears-of-joy: zapraszam Cię z telefonem i dowodem zakupu do naszego serwisu, tam technik sprawdzi w czym tkwi problem i przeprowadzi konieczne naprawy :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: 

Link do spisu serwisów zamieszczam poniżej:
http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Kuba337
First Poster
Opcje

Cześć! Mam taki sam problem z aparatem tylko, że w S6 Edge i do tego na ekranie widnieje jakby "duch" poprzedniej aplikacji. Robiłem ustawienia fabryczne nic nie pomogło więc oddałem na gwarancje tydzień temu w poniedziałek i czekam co z tego wyjdzie :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Mat1
First Poster
Opcje

Cześć, ja oddałem już ponad dwa tygodnie temu i nadal czekam. Zobaczymy co z tego będzie :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Kuba337
First Poster
Opcje

Kurcze... A myślałem, że w tym tygodniu do mnie wróci 😞

0 Like
KonradN
Voyager
Opcje

Sprawdź status naprawy na stronie serwisu, wtedy dowiesz się na jakim etapie jest naprawa :winking-face:

0 Like
Kuba337
First Poster
Opcje

Problem w tym, że oddałem telefon przez sieć Play i nie mam wszystkich potrzebnych danych aby sprawdzić status naprawy.

0 Like
Mat1
First Poster
Opcje
Nie dostałeś żadnego pokwitowania z numerem IMEI telefonu? :face-with-tears-of-joy:
0 Like