28-10-2017 09:19 AM – ostatnio edytowany 28-04-2018 04:11 PM przez KrzysiekK
Witam!
Jakiś tydzień temu pierwszy raz wystąpił problem z zasięgiem. Telefon zamiast pokazywać kreski zasięgu, pokazuje przekreślone kółko. Z ustawień telefonu znikają wszystkie opcje dotyczące karty sim (wybór sieci, stan karty sim, itp.).
Po ponownym uruchomieniu telefonu i wpisaniu kodu PIN jest zasięg, dochodząc wiadomości sms itd. Ale po jakiś 30 sekundach znowu pojawia się przekreślone kółko zamiast kresek zasięgu.
Karta SIM była sprawdzana na innym telefonie - działa bez problemu.
To już druga taka sytuacja. Za pierwszy razem problem rozwiązał się sam. Karta SIM była w innym telefonie, a w S7 karty SIM nie było. Telefon jednak był włączony, i w pewnym momencie, przekreślone kółko zmieniło się w kreski zasięgu. Po włożeniu karty SIM telefon działał prawidłowo.
Zanim pojawił się problem z brakiem zasięgu, telefon miał tendencje do wieszania się i samoczynnego resetu. Po takiej sytuacji, telefon resetował się wielokrotnie, gdyż wieszał się w trakcie pojawiania logo SAMSUNG, dodatkowo telefon grzał się podczas takiej sytuacji.
Moje pytanie, czy sytuacja jest komuś znana? Czy to wina sprzętu, softu, a może jakiś wirus?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
28-10-2017 12:39 PM
30-10-2017 01:24 PM
Cześć @KrzysztofP
Przywrócenie ustawień fabrycznych to najpoważniejsze co można zrobić samemu. Jeżeli problem powtarza się z różnymi kartami SIM, to sugeruje, że usterka jest w samym telefonie. Wada mogła dotyczyć np złącza karty SIM lub płyty głównej. Technik serwisu będzie w stanie to ocenić.
Przekazanie telefonu do naprawy było najlepszą decyzją w tej sytuacji.
27-01-2018 01:15 PM
Witam, jak skończyła się sprawa bo mam to samo i nie wiem czy jest sens naprawiać
27-01-2018 01:31 PM
27-01-2018 06:17 PM
Telefon wysłałem do sprzedawcy zgodnie z warunkami gwarancji. Ten wysłał do autoryzowanego serwisu. Serwis potwierdził wady telefonu, naprawił i odesłał do mnie.
Podsumowując - satysfakcja z zakupu telefonu i całkowitej obsługi.
Pozdrawiam
27-01-2018 07:31 PM
Dzieki za info, liczylem raczej na informacje z kosztami naprawy, mam pekniety front i tyl wiec nie wiem czy jest sens naprawiac.
26-01-2023 09:49 AM
26-01-2023 10:44 AM
@Mariá, pozostaje zgłosić się do punktu, w którym naprawiany był telefon. Jeżeli nie ma takiej możliwości to zachęcam do wizyty w punkcie serwisowym Samsung.
Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
23-05-2023 09:44 PM