Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S7 Edge - nie widzi karty SIM

(Temat utworzony: 28-10-2017 09:19 AM)
5453 Wyświetlenia
KrzysztofP
Apprentice
Opcje

Witam!

Jakiś tydzień temu pierwszy raz wystąpił problem z zasięgiem. Telefon zamiast pokazywać kreski zasięgu, pokazuje przekreślone kółko. Z ustawień telefonu znikają wszystkie opcje dotyczące karty sim (wybór sieci, stan karty sim, itp.).

Po ponownym uruchomieniu telefonu i wpisaniu kodu PIN jest zasięg, dochodząc wiadomości sms itd. Ale po jakiś 30 sekundach znowu pojawia się przekreślone kółko zamiast kresek zasięgu.

Karta SIM była sprawdzana na innym telefonie - działa bez problemu. 

To już druga taka sytuacja. Za pierwszy razem problem rozwiązał się sam. Karta SIM była w innym telefonie, a w S7 karty SIM nie było. Telefon jednak był włączony, i w pewnym momencie, przekreślone kółko zmieniło się w kreski zasięgu. Po włożeniu karty SIM telefon działał prawidłowo.

Zanim pojawił się problem z brakiem zasięgu, telefon miał tendencje do wieszania się i samoczynnego resetu. Po takiej sytuacji, telefon resetował się wielokrotnie, gdyż wieszał się w trakcie pojawiania logo SAMSUNG, dodatkowo telefon grzał się podczas takiej sytuacji.

Moje pytanie, czy sytuacja jest komuś znana? Czy to wina sprzętu, softu, a może jakiś wirus?

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

0 Like
15 Odpowiedzi
KrzysztofP
Apprentice
Opcje
Dodam tylko, że przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło. Testowałem też na innej karcie SIM - problem bez zmian.
Telefon wysyłam do serwisu. Jak dowiem się co było przyczyną, to napiszę na forum - może komuś pomoże w przyszłości.
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @KrzysztofP

Przywrócenie ustawień fabrycznych to najpoważniejsze co można zrobić samemu. Jeżeli problem powtarza się z różnymi kartami SIM, to sugeruje, że usterka jest w samym telefonie. Wada mogła dotyczyć np złącza karty SIM lub płyty głównej. Technik serwisu będzie w stanie to ocenić.

Przekazanie telefonu do naprawy było najlepszą decyzją w tej sytuacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
501doktor
First Poster
Opcje

Witam, jak skończyła się sprawa bo mam to samo i nie wiem czy jest sens naprawiać

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje
Hej 501doktor,

W Twoim przypadku nie jest inaczej - jeżeli przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomoże, naprawa serwisowa będzie jedyną rzeczą, która pomoże w przypadku Twojego problemu. Zachęcam więc do wizyty w autoryzowanym serwisie z dowodem zakupu. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
KrzysztofP
Apprentice
Opcje

Telefon wysłałem do sprzedawcy zgodnie z warunkami gwarancji. Ten wysłał do autoryzowanego serwisu. Serwis potwierdził wady telefonu, naprawił i odesłał do mnie.

Podsumowując - satysfakcja z zakupu telefonu i całkowitej obsługi.

Pozdrawiam

0 Like
501doktor
First Poster
Opcje

Dzieki za info, liczylem raczej na informacje z kosztami naprawy, mam pekniety front i tyl wiec nie wiem czy jest sens naprawiac.

0 Like
Mariá
Apprentice
Opcje
Witam. Mam pewien problem,chodzi o kartę sim,którą mam włożoną do telefonu,lecz wyskakuje komunikat,abym włożyła kartę. Niestety problem polega na tym,że przy naprawie telefonu,pewien pan uszkodził mi slot od kart i nie mogę tej karty SIM wyjąć i włożyćna nowo. Macie jakieś pomysły jak ten błąd naprawić?🥺

image

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariá, pozostaje zgłosić się do punktu, w którym naprawiany był telefon. Jeżeli nie ma takiej możliwości to zachęcam do wizyty w punkcie serwisowym Samsung.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

engorgedtornado
Journeyman
Opcje
Witam serdecznie. Wygrzebałem z szuflady takie cacko jak Samsung GT-S5610 ,ale telefon widzi tylko karty SIM sieci PLUS. Chciałem zapytać czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić żeby telefon radził sobie w wszystkich sieciach. Pozdrawiam. 
engorgedtornado
0 Like