Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RB36R8837S9 do obudowy

(Temat utworzony: 28-10-2019 02:37 PM)
4163 Wyświetlenia
micgaw
First Poster
Opcje

Dzień Dobry.

Chce kupić lodówke  RB36R8837S9 i gdy czytam instrukcje mam kilka pytań:

strona z instrukcyjistrona z instrukcyji

* Czy dobrze rozumiem że lodówka może mieć po bokach 25mm a na górze 15mm?

* Co oznacza zaznaczony wymiar 300mm na górze lodówki? 

Chce wstawić lodówke w 630 mm obudowaną wnęke zostawiając 30mm na górze. Nad nią będzie głęboka na 600 mm szafka. Na obecną chwile nie chce robić dodatkowych otworów po bokach. Z prawej strony lodówki będzie stała szafa na nóżkach o wysokości 100mm między szafa a podłogą będzie pusta przestrzeń

Czy taka konfiguracja jest odpowiednia dla tego modelu?

0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @micgaw,

tak, są to właściwe wymiary. 300 mm to pusta przestrzeń wentylacyjna nad lodówką, której nie możesz zabudować. 

Otwory boczne są wymagane, są tam kratki wentylacyjne. Twoja zabudowa nie będzie odpowiednia do tej lodówki.

0 Like
micgaw
First Poster
Opcje

@PrzemysławK  napisał(a):

Cześć @micgaw,

tak, są to właściwe wymiary. 300 mm to pusta przestrzeń wentylacyjna nad lodówką, której nie możesz zabudować. 

Otwory boczne są wymagane, są tam kratki wentylacyjne. Twoja zabudowa nie będzie odpowiednia do tej lodówki.

300 mm to pustrze przestrzeń wentylacyjna - Tzn że nie może być tam żadnej szafki? Tylko szafki z przodu z conajmniej 15 mm pustej przestrzeni? To jak wysoka ma być ta pustrza przestrzeń z tyłu nad lodówką?

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @micgaw ,

Dobrze zrozumiałeś, że przestrzeń wentylacyjna ma być pusta. Ciężko mi powiedzieć jak zabudowa wygląda u Ciebie, ogólnie chodzi o to aby z tej przestrzeni ciepłe powietrze powstałe podczas pracy lodówki miało możliwość wylatywania poza zabudowę.

0 Like
Biszkopt83
First Poster
Opcje

Witam. Czy model RB36R8837S9 w zabudowie może sąsiadować z piekarnikiem dual cook NV75J7570RS wyposażonym w pyrolizę??

0 Like
Opcje

Cześć @Biszkopt83,

zależy co masz na myśli pisząc sąsiadować :smiling-face: Dla lodówki zaleca się, aby nie pracowała w pobliżu źródeł ciepła. Piekarnik, zwłaszcza z pyrolizą, takim źródłem ciepła będzie. Jeśli nie masz wyjścia, to pamiętaj, żeby oddzielić urządzenia podwójną płytą meblową (jedna do obudowy lodówki, druga do obudowy piekarnika). Musisz liczyć się też z tym, że lodówka w takiej konfiguracji będzie zużywała więcej prądu.

0 Like
Biszkopt83
First Poster
Opcje

lodowka-samsung_1965296.jpg

Dziękuję za szybką odpowiedź. Miałem na myśli takie rozwiązanie prezentowane na stronie SAMSUNGA :). Pozdrawiam

0 Like
Karambazielona
First Poster
Opcje

Czy otwory w lodowce są wywiane czy jeden nawiewa a drugi wywiewa powietrze ? W szafce bocznej będzie gromadziło się ciepłe powietrze ? 

0 Like
Opcje

Cześć @Karambazielona ,

Otwory wentylacyjne mają za zadanie odprowadzanie powietrza z urządzenia.  Jeśli otwór do wentylacji będzie wycięty w szafce, to wtedy tam będzie wyrzucane powietrze.

0 Like
Karambazielona
First Poster
Opcje

Przekladam drzwi. W instrukcji nie ma słowa o zmianie uszczelki o 180 stopni czy w tym modelu mam zamienić ?

0 Like