Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Filmy nagrane samsungiem s9+ w 4k nie ładują się na youtube

(Temat utworzony: 05-01-2019 03:23 PM)
581 Wyświetlenia
lukaszzz
First Poster
Opcje

Problem jak w temacie. Mimo iż plik we właściwościach ma rozdzielczość 3840x2160 i 60 klatek na sekunde na youtubie ładuje się maksymalnie jako 1080p60. Próbowałem nagrywać z wyłączonym HDR, z zwiększoną wydajnością wideo. Tworzyłem różne kombinacje i dalej nic. W statystykach dla nerdów YT widnieje 1080p60. Jakieś nowe pomysły ? 

0 Like
17 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@lukaszzz u mnie jeszcze lepiej, po wysłaniu filmu w 4K bezpośrednio z telefonu, na kanale dostępny tylko w 360. Za jakiś czas sprawdzę jak będzie po przesłaniu tego samego filmu z komputera?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukaszzz@Szewcu72, filmy we wszystkich rozdzielczościach pojawiają się dopiero po jakimś czasie. Najszybciej pokazywana jest najniższa rozdzielczość a potem stopniowo pojawiają się kolejne. Tak przynajmniej było kiedyś jak wrzucałem filmy na YouTube. Teraz z tego co widzę może być podobnie.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 no chyba nie do końca tak jest, bo ten sam film właśnie wrzuciłem z poziomu komputera i wszystko jest okej.

https://youtu.be/_dpep45VFdc - od zaraz dostępne są wszystkie rozdziałki.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, a w tym pierwszym filmie dalej jest dostępna tylko jedna rozdzielczość? Być może coś się zmieniło w ostatnim czasie odnośnie wrzucania filmów na YouTube albo rzeczywiście jest jakiś błąd przy przesyłaniu filmów z telefonu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Cały czas było 360, więc usunąłem. Ale mogę jeszcze raz spróbować i dłużej poczekać.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz wrzucić i sprawadzić. Jeżeli nie pojawią się kolejne rozdzielczości to będzie oznaczało jakiś błąd przy przesyłaniu z telefonu :thinking-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wrzuciłem i poszło odtwarzanie na fonie i kompie, Maks to 1080/60. A za chwile błąd i film znika z kanału. :thinking-face:

Robię powtórkę, spróbuję zrobić screena.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Coś jest nie tak z obsługą YT z poziomu telefonu. Potrafi odrzucić/usunąć film bez powodu lub twierdzi, że ten sam film jest już dodany. Coś się tym z google pitoli. :smiling-face:

Ale nie odpuszczam, walczę dalej.

0 Like
lukaszzz
First Poster
Opcje

z poziomu komputera również próbowałem wgrać filmy na różne sposoby

0 Like