Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ikona pinezki w aplikacji aparatu

(Temat utworzony: 24-12-2018 05:22 PM)
1283 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam. Za co odpowiada ikona pinezki w aparacie, która pojawia się po zastosowaniu filtra "Automat." ?

Screenshot_20181224-161724_Camera.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Udało mi się ogarąć jak, to działa. Chodzi oto, że po wybraniu filtru "Automat." aparat na bieżąco dostosowuje ustawienia tego filtru. Ta ikona pinezki blokuje dynamiczną zmianę ustawień obrazu. A odkryłem, to tak, że zasłoniłem aparat ręką, włączyłem pinezkę, skierowałem aparat na pokój, wyłączyłem pinezkę i było widać delikatną zmianę obrazu.

Napisałem w tej sprawie wcześniej maila do Samsunga, ale stwierdzili, że nie mają informacji na temat tej funkcji.

Niestety ta funkcja jest już nieaktualna, bo w Pie nie ma tego filtru "Automat."

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A to nie będzie etykieta lokalizacji?
Nie pamiętam już co było na Oreo. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj. Czy pinezka była dostępna przez cały czas czy pojawiła się dopiero w ostatnim czasie? Sprawdziłem na Note9 z Oreo i nie mam tej pinezki a próbowałem zmieniać różne ustawienia i opcje.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

W moim przypadku to samo. Również dysponuję Note 9 z Oreo i brakuje takiego przycisku.

Podejrzewam natomiast, że w przypadku Galaxy S9 jest nieco inna koncepcja funkcjonowania aplikacji aparatu. Z tego co pamiętam taka pinezka pojawiała się, gdy aktywuje się filtry (ikona różdżki na dole). Za pomocą pinezki można było zablokować/odblokować zastosowany filtr.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Udało mi się ogarąć jak, to działa. Chodzi oto, że po wybraniu filtru "Automat." aparat na bieżąco dostosowuje ustawienia tego filtru. Ta ikona pinezki blokuje dynamiczną zmianę ustawień obrazu. A odkryłem, to tak, że zasłoniłem aparat ręką, włączyłem pinezkę, skierowałem aparat na pokój, wyłączyłem pinezkę i było widać delikatną zmianę obrazu.

Napisałem w tej sprawie wcześniej maila do Samsunga, ale stwierdzili, że nie mają informacji na temat tej funkcji.

Niestety ta funkcja jest już nieaktualna, bo w Pie nie ma tego filtru "Automat."

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, dziękuję, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami odnośnie tej funkcji. Zastanawiam się dlaczego pinezka nie jest dostępna w Note9. Skoro jednak funkcja znika wraz z aktualizacją do wersji Pie to nie ma to już większego znaczenia.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Oprócz tego zniknęły też opcje "Siła" oraz "Winieta", dla pozostałych filtrów.

Tak, to wygląda na Oreo (screen z S7E):

S7.jpg

Obecnie nie ma żadnej możliwości zmiany ustawień filtru (S9+):

s9+2.jpg

0 Like