Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 23-12-2023 05:49 PM)
345 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
yureek
Pioneer
Opcje
pin lub inne zabezpieczenie trzeba nadac tylko do odblokowania zegarka po kazdym jego zdjęciu z reki, nie przy kazdym uruchamianiu apki do platnosci, dla ułatwienia uruchamianie apki do platnoaci mam przypisane do górnego przycisku, naciskam 2 razy i odpala się apka 😉
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robson1991, Pinu nie trzeba wpisywać przy każdej płatności. Po założeniu zegarka wpisuje się go tylko raz. Kolejny raz możesz zostać poproszony o niego po pięciu płatnościach.

MightyArti
Pathfinder
Opcje

Ja mam ustawiony kod pin, ale zegarek żąda go ode mnie tylko jak zdejmę i założę go ponownie na rękę... nie muszę pinu wpisywać przy każdej płatności...

MarcinB_
Explorer
Opcje
Witam Czy da się płacić zblizeniowo zegarkiem watch 6 w pko?
0 Like
quennep
Navigator
Opcje
tak, przez portfel google
MarcinB_
Explorer
Opcje
Ok...a mogę telefonem przez nfc płacić iko a zegarkiem przez Google pay?
0 Like
quennep
Navigator
Opcje
tak, w zegarku podpinasz pod portfel jedynie kartę z banku
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinB_  Witam

Tak tylko trzeba uruchomić Google pay

0 Like
MarcinB_
Explorer
Opcje
Opanowałem nie pozostaje mi nic innego jak przetestować czy zadziała
0 Like
MarcinB_
Explorer
Opcje
Mam jeszcze jedno pytanie...żeby używać GP muszę założyć np kod PIN blokady ekranu tylko żeby wejść po jakimś czasie w zegarek muszę za każdym razem go odblokowywać...da się to jakoś wyłączyć?
0 Like