Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 16-09-2021 05:01 PM)
108061 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinB_, Blokada ekranu jest wymagana, jeśli chcesz płacić zegarkiem. Po założeniu zegarka na rękę wystarczy go raz odblokować. Pozostanie on odblokowany do momentu, aż zdejmiesz go z nadgarstka. O odblokowanie zostaniesz też poproszony co 5 płatności lub przy płatnościach na duże kwoty.

MarcinB_
Explorer
Opcje
Aaa ok..dzieki
0 Like
Marcin_123
Explorer
Opcje
Po aktualizacji watch 4 nie działają płatności zbliżeniowe. Wszystko raczej sprawdziłem i nie mam pomysłu czemu tak się dzieje?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Marcin_123, jakiś błąd się pokazuje, co się dokładnie dzieje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MarcinB_
Explorer
Opcje
Witam.
Taki problem z platnoscia zegarkiem.
Jak już się pojawią któraś platnosc która niestety trzeba potwierdzić pinem zegarkiem tego nie zrobię...wtedy tylko płatność telefonem.

Bank PKO

Ktoś podpowie co jest nie tak
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinB_  Witam

Korzystasz z Google Pay?

MarcinB_
Explorer
Opcje
Portfel Google
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinB_  podczas wybrania płatności nie możesz wpisać kodu PIN?

MarcinB_
Explorer
Opcje
Więc tak....kilka płatności bez problemu place zegarkiem ale któraś kolejna wymaga pinu w aplikacji ale na zegarku wyskakuje tylko info już nie pamiętam ale nie mogę zapłacić więc wyciągam telefon i nim place zblizeniowo a na zegarku nie mogę wpisać pinu
0 Like
XIIISPQR
Pioneer
Opcje
Cześć. Skoro piszesz, że PKO domyślam się, że chodzi o PKO BP. Wejdź w ustawienia i jako źródło płatności zbliżeniowych wybierz BLIK. Nie będziesz już musiał używać PIN-u do autoryzacji. 1708814220321.jpg