Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 30-01-2022 07:54 PM)
829 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
Symonides
First Poster
Opcje
Pobrałem aplikację google Pay na zegarek watch 4 clasic. Ustawiłem blokadę ekranu, włączyłem NFC i dodałem kartę. Przy próbie płatności zegarkiem, na terminalach pojawią się komunikat o błędzie-karta nie może być użyta. W telefonie mam dodaną dokładnie tą samą kartę i działa za każdym razem. W czym może być problem?
0 Like
MatS5S7S9NOTE10S215G
First Poster
Opcje
Miałem ten sam problem, znalazłem rozwiązanie aczkolwiek delikatnie uciążliwe uruchom na zegarku aplikację Google Pay tak żebyś miał kartę na ekranie i spróbuj zapłacić, co prawda chciałem mieć zegarek z funkcją płacenia żeby nie musieć sięgać po telefon ale przy tym ile trzeba naklikać to nie miało to najmniejszego sensu
0 Like
Chelsey12
Journeyman
Opcje
Witam, mam problemy z Galaxy watch 4 44mm i płatnościami google Pay. Mianowicie wczoraj z dnia na dzień płatności przestały działać i wyświetla się komunikat: ,,nie mozesz dokonywac platnosci zegarkiem poniewaz nie spelnia on wymagań oprogramowania". Nie robiłem w międzyczasie żadnej aktualizacji chyba, że było coś w tle. Jakieś rady?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Chelsey12  Witam

proponuję wykonać reset fabryczny zegarka oraz usługi Google pay i ponownie skonfigurować płatność, zobaczymy czy to pomoże

Chelsey12
Journeyman
Opcje
Rzeczywiście pomógł hard reset zegarka. Niemniej niesmak pozostaje, gdy coś z dnia na dzień samo z siebie przestaje działać i nie można na tym polegać.
0 Like
Adam_92
Apprentice
Opcje

Cześć, mam podobny problem jak jeden z przedmówców - nie mogę w ogóle zainstalować aplikacji Google Pay na zegarku. Nie wykrywa mi jej w Google Play Store, ani na zegarku, ani na telefonie. Kraj mam ustawiony jako Polska, więc teoretycznie nie powinno być problemu. Przywrócenie zegarka do ustawień fabrycznych też nie pomogło. Jakieś rady? Wyczerpały mi się pomysły..

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adam_92  Ikonka Google pay powinna być widoczna w menu aplikacji

Adam_92
Apprentice
Opcje
Powinna, ale niestety nie jest. Screenshot_20220206-174812_Google Play Store.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adam_92  Proszę jeszcze pokazać zrzut ekranu z aplikacji galaxy Wearable gdzie mamy spis aplikacji na zegarku.

Adam_92
Apprentice
Opcje
Przesyłam poniżejScreenshot_20220206-191614_Galaxy Watch4 Plugin_11519_1644171387.jpg
0 Like