Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra i Google Pay (Portfel Google) jak płacić - poradnik

(Temat utworzony: 02-12-2021 03:18 PM)
1334 Wyświetlenia
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Z racji tego że poprzedni wątek dotyczący płatności GP w naszych nowych Watcha został usunięty przez samego autora z niewiadomych przyczyn pragnę tutaj zawrzeć wszystko co zostało ustalone w tamtym wątku bo na pewno się przyda

Więc tak. 

Należy podpiąć kartę do GP w Watchu. Ażeby transakcja przeszła musimy mieć uruchomioną aplikacje GP (najlepiej przypisać ją do przycisku górnego - dwuklik) i poczekać aż wyświetli się informacja - zbliż do czytnika. Oczywiście trzeba mieć włączone NFC. Przy włączonym NFC ale nie uruchomionej aplikacji, transakcje nie przejdą. Druga istotna sprawa, to trzeba mieć zaznaczoną opcje w NFC - płacenie otwartą aplikacją. Bez tego wychodzą często kwiatki przy płatnościach i te nie przechodzą

662 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelKr  A da się instalować inne aplikacje na zegarku?

W tym momencie sklep play rozumiem normalnie funkcjonuje przynajmniej na telefonie?

0 Like
PawelKr
Apprentice
Opcje
Rozwiązałem problem... Jakiś czas temu byłem na wakacjach w Kenii, w sklepie play wyskakiwał mi ten kraj a nie polska i dlatego nie znajdywało tej aplikacji. Sorry i dzięki za pomoc :winking-face:
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelKr  Dzięki za informacje. Czyli coś nie tak było z regionem ustawionym w sklepie play czy w telefonie?

0 Like
PawelKr
Apprentice
Opcje
W sklepie play, wszędzie indziej rejon był poprawny
0 Like
Members_szR45jq
Journeyman
Opcje

Telefon S20+ Android 11, zegarek Galaxy Watch 4 SM-R860. Podczas próby uruchomienia Google Pay wyświetla informację "Aktywność na koncie. Wystąpił błąd uwierzytelniania, zaloguj się na konto Google." Ktoś może wie jak rozwiązać ten problem?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_szR45jq  Dzień dobry

Prosze spróbować się ponownie zalogować na konto Google.

Można też zalogować się przez przeglądarkę na komputerze i zobaczyć czy będą jakieś alerty.

0 Like
Members_szR45jq
Journeyman
Opcje

Alerty o logowaniu były potwierdzane. Problem już został rozwiązany. A polegał na tym że konto było googlowskie, ale w domenie firmowej. I tu prawdopodobnie tkwił problem. Po założeniu konta w typowej domenie gmail i podpięciu do niej płatności (karty) zegarek bez problemu podłączył się do Google Pay.  

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_szR45jq  Acha, czyli rozumiem ze problem jest już rozwiązany.

0 Like
Members_szR45jq
Journeyman
Opcje

Tak, problem rozwiązany.

PawelPablo
Student
Opcje
Hej. Mam problem z Google pay na moim zegarku. W aplikacji na telefonie mam dodane 3 karty które działają. Natomiast jak chce dodać do zegarka to w ogóle tych kart nie widzi. Prosi o dodanie nowej karty z poziomu telefonu ale to nie działa. Próbowałem odinstalować aplikacje i zainstalować jeszcze raz, usuwałem karty na telefonie i dodawałem jeszcze raz i nic nie pomaga. Co mogę zrobić?
0 Like