Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch4 - W jaki sposób wyłączyć powiadomienia z kalendarza w zegarku

(Temat utworzony: 26-10-2022 09:56 AM)
578 Wyświetlenia
remmyhi
Journeyman
Opcje

Cześć,

Od pewnego momentu (ostatnia duża aktualizacja zegarka) nie jestem w stanie wyłączyć powiadomień z kalendarza w zegarku. Wcześniej wystarczyło w aplikacji Wearable na telefonie wyłączyć powiadomienia dla kalendarz, i na zegarku powiadomienia się nie pojawiały. 

W tej chwili każde powiadomienie o spotkaniu (sync z pracy z Microsoft 365) pojawia się w zegarku, telefonie i na komputerze. To zdecydowanie za dużo

W załączeniu widok z aplikacj Galaxy Wearable. jedynie co zayuważyłem, to do kalendarza dodano informacje o aplikacji towarzyszącej.

Pytanie wprost - czy jest możliwość zablokowania tych powiadomień?

Screenshot_20221026_095204.jpg

14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@remmyhi  Cześć

A z jakim telefonem połączony jest zegarek?

remmyhi
Journeyman
Opcje
Samsung Galaxy S10+
Kalendarz jest zesynchronizowany z office (Microsoft 365)
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, a próbował Pan zdesynchronizować Microsoft 365 z kalendarzem ? i ponownie włączyć?
0 Like
remmyhi
Journeyman
Opcje
Nie, tego nie próbowałem. Czyli całkowicie usunąć konto z telefonu i potem dodać spowrotem?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak też można zrobić i potem dodać spowrotem
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Najłatwiej zablokować powiadomienie bezpośrednio na zegarku po jego otrzymaniu. Na dole będzie dostępna opcja "Blokuj powiadomienia". Cała aplikacja tylko na zegarku zostanie wtedy pozbawiona możliwości wysyłania powiadomień.Screenshot_20221028_232354_sysui_1000006652_1666992358.png
remmyhi
Journeyman
Opcje

Nic z wyżej wymienionych podpowiedzi nie zadziałało. Niestety. 

Kalendarz przy powiadomieniu nie ma opcji do blokowania powiadomienia. Jest tylko usypianie i usuwanie powiadomienia. 

Aż nie mogę w to uwierzyć, że wszystkim pasują takie powiadomienia. 

Siedzę w pracy i dostaję powiadomienie w komputerze (normalne) + telefonie (mogę usunąć) i w zegarku (szlag mnie trafia) do każdego spotkania.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@remmyhi  czyli przychodzi powiadomienie z kalendarza na telefonie i jednocześnie na zegarek i tego drugiego chcemy się pozbyć?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@remmyhi, możesz w takim razie zgłosić sugestię co do sposobu zarządzania powiadomieniami: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.