Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opaska galaxy fit 2 problem z monitorowaniem snu

(Temat utworzony: 21-12-2020 10:04 AM)
883 Wyświetlenia
AYSE81
First Poster
Opcje

Od dwóch dni posiadam opaskę galaxy fit 2. Jest połączona z telefonem galaxy s8.

Opaska nie zawsze rejestruje sen. Pierwszej nocy poszlam spac po 24 a opaska zarejstrowała sen dopiero o 2.30, 

Kolejnej nocy zarejstrowala sen po 3 w nocy do okolo 6 po przestawieniu jej z trybu nie przeszkadzać na nocny i po 6 mimo iz do prawie 9 spalam nic nie zarejestrowała. Często się budzę i mój sen jest jest złożony z kilku drzemek i tych drzemek opaska nie rejestruje. Czy cos muszę ustawić, zmienić ?

Zauwazylam też, że opaska liczą kroki nalicza wszystkie ruchy ręką, czy można  to jakos zminimalizować, jako mama dwójki dzieci duzo czynnosci wykonuję rękami.

Opaske restartowałam, ale przywrocilam jej kopie. W zwiazku, że mam przeważnie  podwyższony puls mam ustawiony ciągly pomiar tętna i stresu.

3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@AYSE81 jeżeli sen, a raczej jak piszesz twoje drzemki, są często przerywane a puls w tym czasie nie spada, to opaska może mieć problemy z poprawną rejestracją snu.

Do do naliczania kroków, to niestety "nie przeskoczy" się tego. Częste, szybkie i gwałtowne ruch ręki będą naliczane jako kroki.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
A mi od 2 tyg, mimo resetów fabrycznych, przestał działać ciągły pomiar pulsu , patrz stres i sen.
W Watch 3. Ręczny pojedynczy pomiar działa, dioda zapala. Chodzi o to , że ciągły nie odpalą się? :////
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ArkadiuszSmart, a po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywasz jakąś kopię zapasową, czy nie? Jeśli tak, to spróbuj bez niej, bo wraz z kopią mogą wracać błędy w oprogramowaniu. Można też spróbować oddać zegarek do diagnostyki w autoryzowanym punkcie serwisowym: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.