21-12-2020 10:04 AM
Od dwóch dni posiadam opaskę galaxy fit 2. Jest połączona z telefonem galaxy s8.
Opaska nie zawsze rejestruje sen. Pierwszej nocy poszlam spac po 24 a opaska zarejstrowała sen dopiero o 2.30,
Kolejnej nocy zarejstrowala sen po 3 w nocy do okolo 6 po przestawieniu jej z trybu nie przeszkadzać na nocny i po 6 mimo iz do prawie 9 spalam nic nie zarejestrowała. Często się budzę i mój sen jest jest złożony z kilku drzemek i tych drzemek opaska nie rejestruje. Czy cos muszę ustawić, zmienić ?
Zauwazylam też, że opaska liczą kroki nalicza wszystkie ruchy ręką, czy można to jakos zminimalizować, jako mama dwójki dzieci duzo czynnosci wykonuję rękami.
Opaske restartowałam, ale przywrocilam jej kopie. W zwiazku, że mam przeważnie podwyższony puls mam ustawiony ciągly pomiar tętna i stresu.
22-12-2020 10:39 AM
@AYSE81 jeżeli sen, a raczej jak piszesz twoje drzemki, są często przerywane a puls w tym czasie nie spada, to opaska może mieć problemy z poprawną rejestracją snu.
Do do naliczania kroków, to niestety "nie przeskoczy" się tego. Częste, szybkie i gwałtowne ruch ręki będą naliczane jako kroki.
07-11-2022 08:51 PM
08-11-2022 10:48 AM
@ArkadiuszSmart, a po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywasz jakąś kopię zapasową, czy nie? Jeśli tak, to spróbuj bez niej, bo wraz z kopią mogą wracać błędy w oprogramowaniu. Można też spróbować oddać zegarek do diagnostyki w autoryzowanym punkcie serwisowym: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/