Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

watch 5 pro - problem z nadgarstkiem

(Topic created on: 04-12-2023 10:27 AM)
585 Views
pupek86
Apprentice
Options

witajcie 
mam taki problem - zmieniłem zegarek z watch 42 mm (stary model, kupiony w 2018 roku) na watch 5 pro i mam problem z nadgarstkiem - czuje dyskomfort a czasem nawet ból.  Nie wiem jak ustawić pasek.  Zmieniłem nawet na stary skórzany pasek ze starego zegarka. Mam chude ręce i mam wrażenie, że spód zegarka (czujnik) nie jest idealnie płaski i stąd problem. Zegarek mam od tygodnia...

0 Likes
9 REPLIES 9
FG_Test23
Black Belt 
Options
Mam podobną sytuację jeżeli chodzi o nadgarstek i myślę że może to wynikać po prostu z błędnego dopasowania zegarka Do dłoni. Ten zegarek waży ponad 40 g więc No jest to odczuwalne nadgarstku jeszcze te 45 mm w jeśli chodzi o sam sobie przód zegarka No to jest to odczuwalne. W tej sytuacji ból jest raczej oczywisty ale ewentualne problemy z paskiem mogą wynikać po prostu z tego że masz zbyt mały nadgarstek na tego typu pasek który jest dostosowany do znacznie większego modelu zegarka.

Różnica pomiędzy 42 mm około 30 g smartwatchem jest spora względem 45 mm ponad 40 g Zegarka dostosowanego jeszcze do zadań sportowych ja bym albo wymieniał i zmienić model bo się przyzwyczaił budował łapę i po prostu szukał jakiegoś zniwelowania tego efektu. Niestety tutaj no nadgarstek odgrywa sporo w wyborze zegarka sam się zastanawiam nad tym modelem, ale wybrałem Watch 6 44mm, jako że waga i rozmiar są mniejsze I bardziej dostosowane pod mój nadgarstek. Watch 5 pro występuje niestety tylko w 45mm wersji, swoje waży i tutaj lepiej mieć mocniej zbudowany nadgarstek.
0 Likes
Fełtek
Pioneer
Options
No ale póki co watch 5 pro to jedyny zegarek który wytrzymuje na baterii 3.5dnia. Bo mi tak właśnie trzyma. Po tym jak miałem classica 4 i jego marnym 1.5dnia miałem porzucić markę, ale po namowie kolegi na 5 pro wrażenia są lepsze.
0 Likes
FG_Test23
Black Belt 
Options
Znaczy no ja podobnie używałem o tą 4 Classic teraz używam Watch 6 i stałem właśnie przed wyborem 5 pro albo 6 classic. Stety czy niestety musimy odpowiednio dostosowywać zegarki pod nasz nadgarstek od tego są właśnie także ich rozmiary ale musimy też brać pod uwagę to że oprócz rozmiaru zegarka jest także waga zegarka i u mnie z tego powodu 5 Pro odpadł. Wcześniej miałem 4 classic 42mm No i waga tego zegarka o ile była chyba większa od tej co mam w Watch 6, ale nie była aż tak duża jak w 5 pro i musimy przede wszystkim odpowiednio dobierać zegarek do naszej dłoni bo ja wiem że bateria **bleep** No, ale nie ma się co dziwić Ta bateria w Watchu 5 Pro, nawet bateria w 6 Classic nie jest tak dobra jak w 5 Pro. No ale oprócz baterii mamy te 45mm rozmiaru I ponad 40g wagi. No takie zegarki swoje ważą niestety i nasza dłoń musi się dostosować.
0 Likes
pupek86
Apprentice
Options

Dziękuje za odpowiedz

Waga nie jest raczej problemem. Kilka late temu miałem zegarek casio z bransoletą, który był zdecydowanie cięższy niż 5 pro. Obawiam sie ze tu problemem jest budowa zegarka od spodu, ktora wg mnie wywoluje ucisk punktowy. Opcji zwrotu nie mam poniewaz zegarek jest uzywany od kilku dni. Nie wiem co mam zrobic  😞

0 Likes
pupek86
Apprentice
Options

Dziekuje za odpowiedz

Nie wiem co mam zrobić. Oddac zegarka nie moge - od kilku dni go uzywam wiec zwrot nie wchodzi w gre. 

Waga nie jest problemem (mialem kiedys duzo ciezszy, nie smartwatch). Wydaje mi sie ze problemem jest punktowy ucisk dposu zegarka - mam wrazenie ze spod z czujnikami nie jest idealnie płaski. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Options

@pupek86, Jedyne co przychodzi mi do głowy w tej sytuacji, to kupno etui, które będzie zachodziło na dolną część zegarka przylegającą do nadgarstka. Być może w jakimś stopniu wyrówna ono powierzchnię nacisku.

0 Likes
theguildsman
Helping Hand
Options
Masz 14 dni na odstąpienie od umowy. Jest to prawo, które chroni konsumenta między innymi w takich sytuacjach jak Twoja.
0 Likes
pupek86
Apprentice
Options
Kupiłem inny pasek i przez weekend zobaczę czy będzie dobrze. Jeśli nie to zegarek do zwrotu
0 Likes
Marek_Fordon
Apprentice
Options
3,5 dnia. ?
Czyli wszystko wyłączone. Z LTE,GPS nie korzystasz.
Po kiego kupowałeś ten zegarek. ?
Swój mam od premiery,więc w cuda z czasem działania nie uwierzę.
0 Likes