Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4 się przegrzewa

(Temat utworzony: 27-08-2021 11:23 AM)
5652 Wyświetlenia
Sircinus
Apprentice
Opcje
Cześć wszystkim. Mam problem z moim nowym Galaxy watch 4 lte 44mm. Zegarek przegrzewa się po kilkunastu sekundach dzwonienia przez lte. Później w zasadzie wchodzi w tryb "warzywa" tzn. Nie da się uruchomić zadnej aplikacji, można tylko przewijać kafelki, włącza też tryb samolotowy. Trochę to bez sensu bo zegarek miał mi sluzyc zamiast telefonu podczas biegania. Poza tym w trakcie biegania z włączanym lte bateria w 30min zjechała z 50% do 15%. Trochę dużo imo. Jakbym wybrał się na 1,5h biegu to mam się liczyć że całkiem bateria zdechnie? Jakieś sugestie? 
Sylwia166
Journeyman
Opcje
To jesteś szczęściarz, ja jak swój przełączę na 3g to przegrzewa się co chwilę.
0 Like
Irabank
Explorer
Opcje

Witam,

Mój też się przegrzewa gdy jest podłączony do sieci komórkowej, nawet bez dzwonienia. Na forach z za oceanu wyczytałem, że próby "naprawy" zegarka w serwisie Producenta kończą się wymianą kilku podzespołów ale problem nie ustępuje, zegarki po naprawie nadal ulegają przegrzaniu.

Szkoda, że nie doczytałem tego przed zakupem.

0 Like
Qbs0n
First Poster
Opcje
Niestety jak widać to jest "ofiar" coraz więcej bo mam ten sam problem. Dopóki nie miałem podłączonej esim było super. Teraz bardzo zaluje. Idę bez telefonu na 45min i 30% baterii ucieka. A w między czasie 4x pokaze "Stygnięcie urządzenia" I z zegarka właściwie korzystać się nie da. Przy okazji raz na jakiś czas robi się cieplejszy. A blad o przegrzaniu wyrzuca nawet jak jest zimny. Jeśli samsung nie naprawi tego to chyba się pożegnamy ☹☹
0 Like
Members_XPebJLb
First Poster
Opcje

Witam. 

U mnie było tak samo przegrzewał się non stop i bateria leciała w oczach. Wyłączyłem wifi i nagle przestał grzać się i bateria trzyma te 40 godzin. LTE mam włączone. Dajcie znać czy u was to pomoże.

A swoją drogą czemu nie ma wifi automatycznie tylko włącz i wyłącz?

0 Like
MarekR73
Student
Opcje

Witam,

u mnie również zegarek przegrzewa się - mam watch 4 LTE - bateria nie trzyma nawet doby - przegrzewa się wtedy kiedy naprawdę go potrzebuje - podczas aktywności fizycznej. Przy stanie baterii 55% po 15minutach aktywności ..zegarek najpierw informuje , że się przegrzewa ..tryb samolot...i po ostudzeniu włącza się by za 5 minut wyłączyć się bo...bateria 0% !!!  żart q$5#!  Ogólnie Dramat. Reset robiłem kilkukrotnie ,nie dogrywałem aplikacji i tarcz..., wyłączyłem Wi-fi , lokalizację , dźwięk ....i niestety jest tak samo 😞 ... zawiodłem się

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@MarekR73 , z jakim telefonem łączysz swój zegarek? I jaki jest Twój dostawca usług? 

Irabank
Explorer
Opcje

Witam,

Ja swój przegrzewający się Wach4 łączę z S21Ultra z najnowszymi aktualizacjami. Czy to ma jakieś znaczenie jeżeli zegarek przegrzewa się gdy jest odłączony od telefonu?

0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Irabank Próbowałeś zresetować zegarek?

0 Like
Irabank
Explorer
Opcje

oczywiście

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Irabank, spróbuj może udać się do autoryzowanego punktu serwisowego: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ Może będą wiedzieć, o co chodzi i znajdą jakieś rozwiązanie. Jeśli się zdecydujesz na wizytę, to podziel się później informacjami.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.