Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Watch 4 LTE w trybie bez LTE

(Temat utworzony: 25-08-2021 01:19 PM)
7807 Wyświetlenia
MiKE_81
Pioneer
Opcje

Mam pytanie dotyczące Watch 4 w wersji LTE. Czy ten zegarek mając e-SIM może działać opcjonalnie także ale tylko w trybie bluetooth? Wiadomo, że wersja z kartą SIM czerpie bardziej baterię stąd pytanie czy funkcję LTE da się w nim jakoś czasowo wyłączać ale tak aby zegarek nadal odbierał połączenia/powiadomienia w obrębie zasięgu telefonu przez bluetooth? Nie mówię tu o trybie samolotowym bo on zupełnie odcina zegarek od wszelkich połączeń. Czyli jak chcę używać zegarek niezależnie korzystam z LTE i e-SIM ale gdy mam przy sobie telefon to wtedy chciałbym wyłączyć LTE i korzystać przez bluetooth. Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czy tak można? :smiling-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  Tak. , jak najbardziej telefon cały czas może być połączony z telefonem poprzez bluetooth. A funkcja LTE dopiero być aktywna gdy będzie poza zasięgiem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  Tak. , jak najbardziej telefon cały czas może być połączony z telefonem poprzez bluetooth. A funkcja LTE dopiero być aktywna gdy będzie poza zasięgiem.

MiKE_81
Pioneer
Opcje

Dziękuję za informacje, o to mi chodziło :smiling-face:

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  Proszę bardzo 🙂

BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
W celu oszczędzania baterii polecam zmienić lte na 3g. A właśnie czy wogole istnieje taka opcja bo w galaxy watchu 3 lte tak. Jeśli ktoś wie albo może sprawdzić chętnie się tego dowiem.
0 Like
MiKE_81
Pioneer
Opcje

Gdy tylko otrzymam swojego Watcha 4 to dam znać 🙂

0 Like
TomMavZack
Explorer
Opcje

Po zmianie tylko 3g, mam problem z nawiązywaniem połączeń. Odbiór bez problemu 😞

0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Dziwne moze cos nie tak z zegarkiem. A ile kresek pokazuje?
0 Like
TomMavZack
Explorer
Opcje

Normalnie 3 kreski. Sprawdzę dzisiaj jeszcze raz. Może po ostatniej aktualizacji coś

się poprawiło. Mam multiSIM z T-mobile.

0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
A może to zależne od operatora, ja jestem w Orange flex i wszystko śmiga tylko że ja mam galaxy watha 3 lte
0 Like