Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon Samsung i Zegarek Garmin

(Temat utworzony: 07-04-2022 09:14 PM)
2784 Wyświetlenia
Skuter74
Explorer
Opcje
Witam Serdecznie. Zmierzam zmienić zegarek z S3 Frontier na Garmina Instunct solar może ktoś ma doświadczenie jak to działa z naszymi telefonami. Chodzi mi o parowanie i obsługa i czy to wszystko ladnie działa. Moj telefon to S20 Fe.
0 Like
10 Odpowiedzi
Sevven
Pathfinder
Opcje
Witam.
Używałem jakiś czas Garmina model Vivoactive z S20 FE, nigdy nie było żadnych problemów i z zegarkiem (bardzo rzadko potrafił się rozłączył i trzeba było wprowadzać kod parowania ponownie) i z aplikacją Garmin Connect. Fenixa używałem na innym androidzie (OnePlus, LG) i też nigdy nie działo się nic złego. Szczerze mówiąc, nie wiem co podkusilo mnie na kupno Samsunga, uważam, że była to zła decyzja. Precyzja czujników w porównaniu do Garmina pozostawia wiele do życzenia, ale to już inny temat.
Skuter74
Explorer
Opcje
Dzięki za info🥃
Sevven
Pathfinder
Opcje
Nie ma za co 🤘
Redal
Apprentice
Opcje
Witam. 

Od pewnego czasu mam problem z połączeniem między telefonem a wyżej wymienionym zegarkiem. Co parę dni zegarek i telefon rozłącza się i muszę resetować ustawienia bluetooth żeby znów na parę dni był spokój co jest strasznie irytujące 😜 Ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiego rozłączania i jak można się tego pozbyć na dobre ? 

Pozdrawiam. 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Redal Zwykle to nie z Bluetooth jest problem, a sama aplikacja Garmina. Spróbuj jej reinstalacji i ustawienie w tryb nieograniczonej pracy z baterią:

Ustawienia > Aplikacje > Garmin Connect > Bateria > Nieograniczone.

Redal
Apprentice
Opcje
Dzięki za informację ale jedyny co pomaga to jednoczesne ponowne uruchomienie zegarka i telefonu 😜
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Redal Spróbuj jeszcze podłączyć zegarek do innego telefonu, bądź poszukaj odpowiedzi na forum Garmina. Możesz też przesłać raport o błędach przez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach. Najlepiej taki raport przesłać do 5 minut od wystąpienia problemu.

0 Like
HonkiPonki
Student
Opcje
Od 2 dni mam nowy tel Galaxy z Filip 5 i niesty nie mogą sparować Garmina. Próbowałem chyba już wszystkiego i dalej nie mam pomysłu co dalej zrobić.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@HonkiPonki Masz aplikację do parowania zegarka z telefonem? Próbowałeś robić reset sieciowy telefonu? Sprawdź, czy zegarek sparuje się z innym telefonem - możliwe, że problem leży po stronie zegarka, a nie telefonu.

0 Like