Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sterowanie TV za pomocą zegarka (SmartThings)

(Temat utworzony: 20-10-2021 03:09 PM)
898 Wyświetlenia
Matt007
Explorer
Opcje

Dlaczego nie mogę sterować tv z poziomu zegarka?(wyskakuje błąd przy pilota)Tv Samsung oczywiście. W app SmartThings tv jest połączony i zegarek go widiz...

0 Like
11 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kamil40013, przeniosłem do osobnego wątku. Jak to wygląda u Ciebie z tym sterowaniem?

@PrzemekM@Szewcu72, korzystacie z tego?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OleksiiA  Niestety nie ponieważ nie mam na tyle nowoczesnego telewizora :smiling-face:

SzymonM
Expert
Opcje

@Matt007 w pierwszej kolejności spróbuj czyszczenia danych Smart Things:
Ustawienia>Aplikacje>Smart Things>Domyślna Pamięć>Wyczyść Dane.

Czy Smart Things masz zaktualizowane? Czy na zegarku masz jakąś zaległą aktualizację do wykonania? Czy zegarek został zresetowany?

Matt007
Explorer
Opcje

Zegarek był resetowany.

Wykonałem jeszcze raz to co napisałeś. Niestety to też nie pomogło. (Tv Samsung 6series UE49..) Na aplikacji w telefonie pilot działa normalnie

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z Q80A sterowanie działa bez problemu. Być może starsze modele telewizorów nie są wspierane przez aplikację na zegarek. Jaki dokładnie błąd pojawia się na zegarku przy próbie sterowania ?

Matt007
Explorer
Opcje

Ten ma z rok?

0 Like
Ernet
Explorer
Opcje

Czy aplikację SmartThings trzeba pobrać na telefon czy zegarek ?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ernet  na zegarek również trzeba pobrać

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matt007, tak jak pisze @kamil40013, jaki dokładnie błąd Ci się pojawia, co jest napisane? Podaj też dokładny model TV, znajdziesz go w Ustawieniach - Pomoc techniczna - O TV. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.