29-09-2017 10:43 AM – ostatnio edytowany 28-04-2018 03:36 PM przez KrzysiekK
Witam!
Od dosłownie paru dni jestem posiadaczem Samsunga Gear S3 i wydaje mi się, że jedna rzecz nie funkcjonuje w sposób prawidłowy. Mianowicie, podczas używania aplikacji sportowych (S Health oraz Endomondo) tarcza zegarka automatycznie gaśnie po paru sekundach. Wydaje mi się, że nie powinno to być normalne działanie. Jeżeli np. mam włączone Endomondo i jadę na rowerze, to trudno, abym za każdym razem gdy chcę sprawdzić tento albo czas zdejmował rękę z kierownicy albo majstrował przy tarczy, aby włączyć wyświetlacz.
Chciałem ten problem pośrednio rozwiązać ustwiając dłuższy czas wygaszania ekranu, ale mam wrażenie, że to równiez nie funkcjonuje prawidłowo tj. obojętnie czy ustawię 15 sec czy 5 min ekran (w momencie gdy opuszczę rękę) gaśnie automatycznie. Włączenie funkcji "always on display" niczego nie daje, bo pokazuje mi tylko wtedy tarczę zegarka.
Dodam jeszcze, że zrobiłem reset do fabrycznych ustawień i nic to nie pomogło. Nie mam też wgranych żadnych aplikacji, oprócz wspomnianego Endomondo.
Byłbym wdzięczny za poradę. Niestety nie znalazłem nigdzie informacji, czy jest to prawidłowe działanie tego urządzenia. Jeżeli tak, to będę naprawdę zawiedziony, gdyż jest to kompletnie niefunkcjonalne, a o tym w żadnym teście nikt nie wspominał.
Pozdrawiam
mch
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
30-12-2020 06:01 PM
@MonikaS1982, Możliwe, że zegarek po prostu się zawiesił i wystarczy wykonać miękki reset poprzez dłuższe przytrzymanie dolnego przycisku na zegarku.
30-12-2020 06:54 PM