Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy watch liczenie kroków.

(Temat utworzony: 30-11-2020 08:53 AM)
5962 Wyświetlenia
Majasroka93
Apprentice
Opcje

Witam. Mam problem. Od kilku dni mam Samsung Galaxy watch 42mm. Chodzi mi dokładnie o liczenie kroków. Założyłam dziś go do pracy (pracę mam siedząca,ale szybko i często poruszam rękoma)i zegarek strasznie zawyża liczbę kroków. Czy to jest normalne,że przy poruszeniu ręką liczy kroki? 

25 Odpowiedzi
AdamJu
Navigator
Opcje
Tylko telefon w kieszeni pokaże realną ilość.
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Majasroka93 czy po ponownym uruchomieniu urządzenia również zawyża kroki?

0 Like
Majasroka93
Apprentice
Opcje

Niestety tak... Cały czas siedzę w miejscu,ruszam tylko ręką i niestety kroki naliczają się same.. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majasroka93  Witam

Sprawdź proszę czy masz zainstalowane wszystkie najnowsze aktualizacje  zarówno  zegarka jak i aplikacji health.

Majasroka93
Apprentice
Opcje

Wszystko zaktualizowane. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majasroka93  Jeżeli wykonujemy ręką charakterystyczne ruchy jak podczas marszu to zegarek może zaliczyć to jako kroki, zwłaszcza podczas szybkiego  i chaotycznego poruszenia ręką.

Możliwe, że kroki zliczone przez telefon powodują zawyżenie.

Halina2
Explorer
Opcje

Witam 

Podepnę się pod Pani temat - u mnie od tygodnia po rozładowaniu baterii w zegarku Samsung Galaxy watch 42mm kroki niestety są naliczane ale z wyraźnym opóźnieniem i dodatkowo zegarek zaniża liczbę kroków. Zegarek użytkuję od stycznia - codziennie pokonuje te same odcinki drogi do pracy i z pracy, więc wiem ile wcześniej miałam przy tych czynnościach liczonych kroków a teraz jest ich mniej o 30 procent. 

Zegarek długo się wybudza po nocy i kiedy rano zrobię faktycznie 50 kroków po mieszkaniu - on mi pokazuje 20???

Co jest przyczyną zmiany naliczania kroków ?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Halina2  Witam

Czy zegarek jest zaktualizowany do najnowszej wersji oprogrmowania?

0 Like
Halina2
Explorer
Opcje

Witam , 

Sama w zegarku nic nie robiłam i żadnych powiadomień o aktualizacji nie otrzymałam. Czy powinnam coś zrobić ?

0 Like