14-12-2019 03:14 PM — edytowano 14-12-2019 03:15 PM
Witam, potrzebuję pomocy z aplikacją wiadomości. W zegarku Samsung Galaxy Watch 42 mm wcale jej nie ma. Powiadomienia z wiadomości nie przychodzą w ogóle. Zegarek jest połączony z Iphonem 8.
Co ciekawe, moja znajoma posiada ten sam zegarek od prawie roku i jakiś czas temu przerzuciła się na Iphona 8 (czyli dokładnie ta sama sytuacja) - u niej wszystko działa jak najbardziej poprawnie. W czym może być problem? Zegarek został zakupiony dzisiaj i od początku tak było.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-12-2019 07:51 PM
Problem już rozwiązany. Okazało się, że w IPhonie miałam zablokowane wyświetlanie treści wiadomości przy zablokowanym ekranie i to było powodem.
14-12-2019 03:39 PM
@Do_mi, Czy w ustawieniach aplikacji zarządzającej zegarkiem masz włączone powiadomienia z aplikacji obsługującej wiadomości na iPhone ? Czy zegarek znajomej posiada takie samo oprogramowanie jak Twój ? Na obu telefonach porównaj także wersje aplikacji obsługujących zegarek.
14-12-2019 07:51 PM
Problem już rozwiązany. Okazało się, że w IPhonie miałam zablokowane wyświetlanie treści wiadomości przy zablokowanym ekranie i to było powodem.
16-04-2020 11:12 PM
@Do_mi Czyli rozumiem że teraz wiadomości przychodzą na zegarek, a w drugą stronę też?