Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy Gear S SM-R750 - złącze ładowania

(Temat utworzony: 14-06-2021 04:58 PM)
619 Wyświetlenia
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Witam. 

Jestem szczesliwym/nieszczesliwym posiadaczem smartwatch'a jak w tytule. Wg mnie, jest to najladniejszy model Samsung'a. Posiadam obecnie drugi egzemplarz, poniewaz w pierwszym uszkodzily sie od noszenia blaszki ladowania - zaczely sie stopniowo rozwarstwiac, chyba od potu... 😕 W nowym egzemplarzu zaczyna sie to samo i pewnie bedzie jak w pierwszym - przestanie ladowac. Co robic? W zyciu nie zaloze innego smartwatch'a, bo ten jest extra - patrz chociazby funkcje. Na AliExpress - widzialem, sa zlacza ladowania do tego modelu. Ale jak to wymienic? Zegarek jest podobno klejony.

Pomocy.
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcindsgne  Witam

Niestety w takim przypadku konieczny będzie serwis.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

marcindsgne
Pioneer
Opcje
Czyli lepiej samemu nie bawic sie w rozwarstwianie zegarka i lutowanie... Ile moga skasowac?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @marcindsgne 

Rozkręcenie zegarka narusza gwarancję, a ile taki koszt może wynosić to wie tylko serwis, bo oni mają cennik napraw. 

marcindsgne
Pioneer
Opcje
Nie mam gwarancji :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcindsgne  Serwis niestety tylko odpłatnie 

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jak Samsungowi nie będzie dokuczać konkurencja to nic nie zrobią lepiej , pewno się może przyjrzą tematowi jak napiszesz nie na tym forum a zadasz pytanie firmie dlaczego tak się dzieje . ??

Ja obecnie używam NUBIA smartwatch flex ChinyScreenshot_20210614-204423_Samsung Members.jpg
0 Like
Perloklak
Navigator
Opcje
Witam, polecił bym dokładnie wyczyścić styki alkoholem izotopropylowym lub a nawet spirytusem, następnie na każde złączę, blaszkę dokładnie nałożyć klej elektroprzewodzący np: https://m.ceneo.pl/24696687;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjw_JuGBhBkEiwA1xmbRY... już nie raz tak uratowałem nie jedne piny.
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Ok. Bedziemy probowac.
0 Like
Perloklak
Navigator
Opcje
Można użyć też lakieru elektroprzewodzącego , natomiast trzeba pamiętać że nanoszenie musi być Super dokładne i raczej bez poprawek przy tak delikatnym sprzęcie, więc doradzał bym popróbować na czymś innym np starym telefonie lub układzie scalonym.
0 Like