Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z tarczami po modyfikacjach

(Temat utworzony: 10-06-2024 01:03 PM)
224 Wyświetlenia
Zorro101
Student
Opcje

Cześć,

Od jakiegoś czasu mam problem z modyfikowanymi tarczami na Galaxy Watch6 Classic. Po wybraniu tarczy ze sklepu działa ona prawidłowo, jednak jeżeli zmienię kompozycję natychmiast zaczyna migać i przeskakiwać, tak jakby próbowała się ciągle przełączać między trybem zwykłym, a trybem samego zegarka albo AlwaysOnDisplay. Dotyczy to wszystkich tarcz, problem znika dopiero po wybraniu tarczy kolejny raz ze sklepu. Tarcza z modyfikacjami zostaje na liście ostatnio używanych, ale wybranie jej powoduje nawrót problemu. 

Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Co mogę zrobić z tym fantem? 

Produkty wspomniane w tym poście

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Zorro101
Student
Opcje
Robiłem już nawet reset do ustawień fabrycznych. Problem jest z każdą tarczą, ale chyba zauważyłem już jaka dokładnie modyfikacja powoduje problem - dodawanie trackera wody. Na zmodyfikowanej tarczy bez trackera wody problem nie występuje.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Zorro101 Problem jest z każdą tarczą, czy tylko z niektórymi? Spróbuj zresetować pamięć cache urządzenia. Nie usunie to danych ze sprzętu. Robisz to niemal identycznie jak reset do ustawień fabrycznych z trybu recovery, ale pod koniec nie wybierasz opcji WIPE DATA, tylko WIPE CACHE PARTITION. Nie stracisz w ten sposób żadnych danych.

Tutaj masz instrukcję (tylko pamiętaj, że Wipe Cache, a nie Wipe Data):
https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

0 Like
Rozwiązanie
Zorro101
Student
Opcje
Robiłem już nawet reset do ustawień fabrycznych. Problem jest z każdą tarczą, ale chyba zauważyłem już jaka dokładnie modyfikacja powoduje problem - dodawanie trackera wody. Na zmodyfikowanej tarczy bez trackera wody problem nie występuje.
0 Like
Skyler7799
Helping Hand
Opcje
Można ustawić taką tarczę co ma tryb dzienny i nocny? Tzn zależnie od pory dnia zmienia się jej wygląd
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Skyler7799 Spróbuj przez rutyny w aplikacji Galaxy Wearable > Ustawienia zegarka > Tryby i procedury. Powinieneś być w stanie wybrać sobie Tryb i go zedytować w sekcji "Tapeta". Powinno zadziałać na każdym trybie, poza trybem SEN.