Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Galaxy Watch 5 może być zlokalizowany przez inne telefony Samsung?

(Temat utworzony: 13-05-2024 12:58 AM)
445 Wyświetlenia
szerwony
Navigator
Opcje

Cześć. Myślę nad zakupem Galaxy Watch 5 Pro WiFi, bez łączności LTE. Zastanawiam się, czy w przypadku zgubienia/kradzieży byłbym w stanie go zlokalizować w taki sam sposób, w jaki lokalizuje się SmartTagi. Czyli - pobliskie telefony Samsung od przechodniów łapią sygnał Bluetooth zegarka, a następnie przekazują lokalizację na serwery Samsunga. Na moim S21 FE znalazłem opcję „Wyszukiwanie offline” i jej opis mówi, że po włączeniu telefon można znaleźć nawet wtedy, gdy jest offline (a więc zgaduję, że na tej samej zasadzie co inteligentne tagi, bo jak inaczej?) i że pomaga również w znalezieniu zegarków oraz słuchawek. Czy mam więc rację, że pobliskie telefony Samsunga są w stanie zlokalizować zagubiony GW5, który nie ma aktualnie łączności z WiFi ani moim własnym telefonem?

12 Odpowiedzi
Polar1988
Apprentice
Opcje
Ja na twoim miejscu brał bym 6
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Tak, po to jest opcja w telefonach samsunga UWB. Poza tym warto sobie włączyć powiadomienia w aplikacji Find i jeśli odalimy się od zegarka dostaniemy powiadomienie na telefon o tym. Sam z tego korzystam.
szerwony
Navigator
Opcje
Nie widzę zalet 6 nad 5 Pro. Czas działania jest dla mnie bardzo istotny.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Osobiście posiadam Watch 4 i jestem też bardzo zadowolony, więc tez nie widzę różnicy by kupować coś nowszego. Co do Pana pytania, jak już kolega @Selixo wspomniał lokalizacja offline działa tak jak w przypadku SmartTagach.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Różnica między 4 - 5 - 6 to kosmetyka i w 5,6 termometr... poza tym to w zasadzie identyczny sprzęt, więc najlepiej wybrać ten, który się najbardziej podoba (np. mi najbardziej pasuje watch 4 classic- bo 6 classic jest cholernie nieproporcjonalny)
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
A to nie jest tak że oba urządzenia muszą mieć uwb żeby korzystać z tej technologii? GW 5 nie ma uwb z tego co kojarze
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Nie musi mieć... będąc w okolicy bez problemu można włączyć sobie szukanie w pobliżu właśnie przez uwb z telefonu.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
A pokazał byś w jaki sposób można użyć uwb do lokalizacji zegarka ? Bo ja szukałem i znalazłem tylko jak znaleźć smarttaga
0 Like
xMecenas
Journeyman
Opcje
Gdzie tego szukać bo nie mogę znaleźć
0 Like