Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem

(Temat utworzony: 09-08-2022 10:52 AM)
1729 Wyświetlenia
mati140988
Journeyman
Opcje
Witajcie,

Od wczoraj mam problem z Galaxy watch 4 bez LTE. Nie dostałem informacji że ktoś do mnie dzwoni, po odebraniu na telefonie miałem podgląd rozmowy na zegarku ale nie mogłem się na niego przełączyć. W momencie naciśnięcia przycisku na telefonie żeby rozmowę kontynuować na zegarku ikonka podświetla się na jakieś parę sekund na zielono (aktywną) i się wyłączała. Tak samo jak wybieram numer na zegarku to wyświetla mi komunikat sprawdź telefon i łączy z telefonem normalnie. Smsy i inne powiadomienia dzialaja bez problemu. Dwa razy wczoraj udało mi się uzyskać połączenie z zegarka i tak zostawiłem a dziś znowu ten problem... Ktoś ma jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc. 

Mały update:

Miałem skonfigurowane połączenia zdalne które działały normalnie a teraz po odłączeniu Bluetooth nie mogą wykonać połączenia na zegarku wyświetla połącz Bluetooth i spróbuj ponownie. A wiadomości przechodzą w obie strony bez problemowo...
32 Odpowiedzi
SzymonM
Expert
Opcje

@mati140988 z jakim telefonem masz sparowany zegarek?

mati140988
Journeyman
Opcje
Samsung a52s 5g

Zegarek zresetowany - bez zmian.

Ciekawostka: podczas połączenia zdalnego z zegarkiem mogę wysłać i odbierać powiadomienia w tym smsy. Jeśli przez aplikację wiadomości poproszę o połączenie z nadawca wiadomości to bez problemu wybiera numer i łączy ale tylko na telefonie na zegarku brak informacji i możliwości rozmowy podczas połączenia wyskakuje ikonka sprawdź telefon...
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@mati140988 oprogramowanie zegarka jest zaktualizowane do najnowszej wersji? Czy po zresetowaniu do ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową?

mati140988
Journeyman
Opcje
Jest aktualne. Tak przywracalem
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati140988, w takim razie wykonaj test bez kopii zapasowej, jest szansa, że wraz z nią wrócił jakiś błąd w oprogramowaniu. Kopię oczywiście i tak możesz zachować, ale na początku po hard resecie jej nie wgrywaj, a skonfiguruj zegarek ręcznie i sprawdź, jak to będzie wyglądało.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mati140988
Journeyman
Opcje
Zresetowalem do najnowszej wersji bez ustawień fabrycznych problem dalej występuje... Jak brak możliwości połączeń zdalnych mógłbym sobie darować bo to dodatkowa opcja o której się dowiedziałem po zakupie i w sumie fajna w domu gdzie telefon leży a ja mogę dzwonić z całego domu i ogrodu (silny sygnał wi-fi), to randomowe problemy z połączeniami przez Bluetooth są dla mnie uciążliwe. Przykład z dnia dzisiejszego. Znając problem wchodząc do auta sprawdziłem czy mogę rozmawiać przez telefon. Telefon w kieszeni wszystko działa. W czasie podróży mam informacje na zegarku, że ktoś dzwoni odbieram przez zegarek i słyszę z kieszeni halo halo brak możliwości przełączenia na zegarek, jest ikonka zaświeca się na zielono rozmowa dalej z telefonu i po chwili ikonka gaśnie. Dwie minuty pozniej, po rozmowie, dostaje powiadomienie, że nieodebrane połączenie... Czyli chwilę później zegarek nie pokazał w ogóle że ktoś dzwoni...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati140988, co masz na myśli, mówiąc "Zresetowalem do najnowszej wersji bez ustawień fabrycznych"?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mati140988
Journeyman
Opcje
Zresetowalem zegarek bez przywracania kopii zapasowej:-)
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati140988, a byłaby u Ciebie możliwość przetestować zegarek z jakimś innym telefonem Samsung, np. urządzeniem kolegi? Da nam to podpowiedź, po której stronie leży problem.

Witaj na Forum Samsung!