31-01-2019 08:32 AM — edytowano 31-01-2019 08:40 AM
Mam taki problem, że mega często rozłącza mi się zegarek z telefonem... Np. Po nocy budzę się, klikam na telefonie (huawei p9 lite 2017) przycisk do odblokowania podświetla się ekran i momentalnie wyskakuje info ze zegarek został rozłączony i zazwyczaj od razu info ze został podłączony. Później sytuacja z rozłączaniem i podłączaniem powtarza się wielokrotnie lecz już w różnych momentach nie tylko jak odblokowuję telefon.. Czasem się na powrót nie podłączy i ciężko zrobić jest to ręcznie.. Nie pomaga wtedy wyłączenie zegarka czy telefonu, nie pomaga też przeinstalowanie aplikacji i czyszczenie zegarka.. Podejrzewam że gdzieś padł moduł bluetooth tylko gdzie w zegarku czy w telefonie...?! Miał ktoś coś takiego?!
01-02-2019 12:51 PM — edytowano 01-02-2019 12:52 PM
Cześć @skorpik85,
Aby sprawdzić, po której stronie leży usterka (telefonu, czy zegarka) pozostaje połączyć Gear S3 z innym smartphone.
Nie mam telefonu Huawei, ale warto sprawdzić następujące kwestie:
1. Czy w oprogramowaniu znajduje się opcja, która odpowiada za włączenie stałego podtrzymywania bluetooth?
2. Czy w telefonie są zaimplementowane opcje oszczędzania baterii? Możliwe, że telefon wyłącza po jakimś czasie Galaxy Wearable albo Galaxy Watch PlugIN. Zweryfikuj, czy możesz dodać w jakiś sposób te aplikacje do "niemonitorowanych".
10-03-2019 06:02 PM
Mam ten sam problem...tylko że z huwawei P Smart 2019 Ciągle się rozlacza zegarek z telefonem...
10-03-2019 06:47 PM
Naprawione ??
10-03-2019 09:07 PM
Tak!
Zapraszam do serwisu Huawei 😉 reklamacja na rozłączający się bluetooth przy okazji proponuje wspomnieć że bateria kiepsko trzyma (stan faktyczny bez znaczenia) u mnie wymieniona płyta główna oraz bateria i mam prawie nowy telefon! Od nowa dwu letnia gwarancja w półtorarocznym telefonie! Wcześniej kłóciły się też gpsy a po wymianie wszystko działa elegancko!