Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z opaską Gear Fit 2

(Temat utworzony: 12-02-2019 02:41 PM)
4703 Wyświetlenia
Femka
First Poster
Opcje

mam problem z naladowaniem opaski, w momencie, kiedy kładę ją na ładowarkę pokazuje się mała błyskawica i świeci przez moment, po czym zaczyna migać inna ikonka tzn. trójkątny żółty znak z czerwoną "podziałką " temperatuty , po chwili sygnał zanika i tyle... opaska się nie ładuję 😕 

0 Like
15 Odpowiedzi
Ada-Kroczyk
First Poster
Opcje

Mam taki sam problem. Nie ładuje się na oryginalnej ładowarce mimo, że zawsze się ładowała. Jak zrobić ten reset?

Po położeniu na ładowarkę pojawia się na sekundę znaczek błyskawicy 😉 Nie mogę jej włączyć mimo, że jest podpięta do ładowania. Czyli reset? nie nosiłam raptem tydzień, nie miałam z nią problemów wcześniej.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ada-Kroczyk, Czy opaska leżała przez ten tydzień całkowicie rozładowana ?

0 Like
Ada-Kroczyk
First Poster
Opcje

Tak. Miała słabą baterię już na nadgarstku ktregoś dnia. Odłożyłam na ładowarkę, ale po jakimś czasie zauważyłam, że nie ładuje. Kilkanaście razy w ciągu tygodnia próbowałam ja naładować. Kupiłam nawet nową ładowarkę w nadziei, że to wina poprzedniej. Niestety - mrgnęła błyskawicą i nadal milczy.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ada-Kroczyk, Miałem ostatnio podobną sytuację z Fit 2, który leżał kilka miesięcy rozładowany. Błyskawica pojawiała się na chwilę i znikała. Takie zachowanie oznacza brak ładowania. Dopiero po wielu próbach ciągłego kładzenia opaski na stacji ładowanie ruszyło. Jeśli, to u Ciebie nie pomoże, to prawdopodobnie będzie trzeba wymienić baterię na nową. Opaska ma już kilka lat, a to kwalifikuję baterię do wymiany w tym modelu. Zwróć też uwagę na złącza do ładowania, czy nie są zabrudzone lub skorodowane.

Odpowiadając na wcześniejsze pytanie. Miękki reset wykonuje się poprzez przynajmniej 7-sekundowe przytrzymanie przycisku zasialania. Jest to ten mniejszy przycisk z prawej strony.

Ada-Kroczyk
First Poster
Opcje
Jakież było moje zdziwienie, gdy poszłam zrobić ten reset a opaska okazała się być naładowana. Leżała od godz 15 do 21 na nowej ładowarce, nie pokazywała ani paska ładowania, ani błyskawicy - poza tym jednym razem. Uruchomiłam. Działa, wszystko pamięta. Podejrzewam więc jednak ładowarkę, bo na poprzedniej - równie wiekowej jak opaska leżała cały tydzień bez życia. Dziękuję za podpowiedzi.
0 Like
vFibiv
First Poster
Opcje
mam problem z moim smartbandem fit2. ciągle się rozłącza i nie mogę go połączyć i skonfigurować z telefonem
0 Like