12-02-2019 02:41 PM
mam problem z naladowaniem opaski, w momencie, kiedy kładę ją na ładowarkę pokazuje się mała błyskawica i świeci przez moment, po czym zaczyna migać inna ikonka tzn. trójkątny żółty znak z czerwoną "podziałką " temperatuty , po chwili sygnał zanika i tyle... opaska się nie ładuję 😕
23-04-2020 05:34 PM
Mam taki sam problem. Nie ładuje się na oryginalnej ładowarce mimo, że zawsze się ładowała. Jak zrobić ten reset?
Po położeniu na ładowarkę pojawia się na sekundę znaczek błyskawicy 😉 Nie mogę jej włączyć mimo, że jest podpięta do ładowania. Czyli reset? nie nosiłam raptem tydzień, nie miałam z nią problemów wcześniej.
23-04-2020 08:02 PM
@Ada-Kroczyk, Czy opaska leżała przez ten tydzień całkowicie rozładowana ?
23-04-2020 08:18 PM — edytowano 23-04-2020 08:18 PM
Tak. Miała słabą baterię już na nadgarstku ktregoś dnia. Odłożyłam na ładowarkę, ale po jakimś czasie zauważyłam, że nie ładuje. Kilkanaście razy w ciągu tygodnia próbowałam ja naładować. Kupiłam nawet nową ładowarkę w nadziei, że to wina poprzedniej. Niestety - mrgnęła błyskawicą i nadal milczy.
23-04-2020 08:30 PM — edytowano 23-04-2020 08:33 PM
@Ada-Kroczyk, Miałem ostatnio podobną sytuację z Fit 2, który leżał kilka miesięcy rozładowany. Błyskawica pojawiała się na chwilę i znikała. Takie zachowanie oznacza brak ładowania. Dopiero po wielu próbach ciągłego kładzenia opaski na stacji ładowanie ruszyło. Jeśli, to u Ciebie nie pomoże, to prawdopodobnie będzie trzeba wymienić baterię na nową. Opaska ma już kilka lat, a to kwalifikuję baterię do wymiany w tym modelu. Zwróć też uwagę na złącza do ładowania, czy nie są zabrudzone lub skorodowane.
Odpowiadając na wcześniejsze pytanie. Miękki reset wykonuje się poprzez przynajmniej 7-sekundowe przytrzymanie przycisku zasialania. Jest to ten mniejszy przycisk z prawej strony.
24-04-2020 07:47 AM
29-01-2021 01:10 PM