Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z liczeniem basenów Galaxy Watch Ultra

(Temat utworzony: 18-10-2024 10:15 PM)
390 Wyświetlenia
Zbłochu
First Poster
Opcje
Cześć.
Mam problem z liczeniem przepłyniętych basenów z użyciem Galaxy Watch Ultra. Basen ma 25 m i nie za każdym razem zegarek zalicza przepłynięcie. Czas cały czas jest odliczany ale nie jest zliczona długość. Może ktoś wie w czym może tkwić problem lub wie jak go rozwiązać, bo jest to trochę irytujące.
0 Like
11 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Zbłochu, próbowałeś zacząć od prostych rzeczy i uruchomić ponownie smartwatch?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Zbłochu
First Poster
Opcje
@OleksiiA, tak próbowałem tego rozwiązania. Również zmieniałem długość basenu i po chwili ustawiałem ją ponownie na poprawną.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Zbłochu, czy robisz przerwy pomiędzy długościami basenu? Albo zmieniasz styl pływania w trakcie?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Zbłochu
First Poster
Opcje
@JustynaM, tak robię przerwy, ale może są one zbyt krótkie. Styl też zmieniam po przepłynięciu jednej długości, 25 metrów.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Zbłochu Co do przerw, to wyczytałam, że warto podczas robienia przerw wcisnąć przycisk i wbić pauzę, a potem odpauzować jak kontynuuje się pływanie. Generalnie zegarek najbardziej wychwytuje zawracanie, więc jeżeli ten rytm się jakoś zaburza, to może nie zaliczać kolejnej długości. 

Witaj na Forum Samsung!

Zbłochu
First Poster
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Podczas najbliższej wizyty na basenie przetestuję. Jak to pomoże to dam znać
0 Like
Members_8s6HwxS
First Poster
Opcje

Rozwiązałeś problem? U mnie na początku liczył ok ale z każdą kolejną wizytą jest gorzej. W tej chwili praktycznie nie liczy wogóle. 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_8s6HwxS, sprawdzałeś wskazówki @JustynaM?

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

To problem, który występuje rownież w Watch6 i Watch4. Nie ma na niego obejścia. Zegarki generalnie zliczają tak jak zliczają... chcą... :smiling-face:
Garmin też miewa takie problemy, tyle, że tam skala problemu jest dużo mniejsza.

Natomiast rozwiązanie drobnych nieścisłości w Garmin jest możliwe - wystarczy wyedytować trening.

W Samsung - nie ma takiej możliwości (sic!). Głupie, ale prawdziwe.

0 Like