26-01-2017 08:56 AM
Ktoś mi może wytłumaczyć po co w Gear S3 gps ??? Nie, no w sumie ogólnie to wiem, ale....
Wybieram się na spacer z zegarkiem i telefonem, przygotowany, podłączone słuchawki do telefonu, leci muzyka, telefon połączony z zegarkiem, odpalam sHealh na zegarku, czekam na sygnał gps i ....... lipa, nie może złapać.
Reset zegarka nie pomógł. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że zegarek korzysta z gps w telefonie!!! ???????
Rozłączenie z telefonem pomogło ale wtedy straciłem możliwość czytania powiadomień, sterowania spotify itd.
O co chodzi ?? Sprawdziłem Navigator Comapnion, podobnie.
O ile w drugim przypadku może być to problem z aplikacją dewelopera to już w pierwszym zupełnie tego nie rozumiem.
Ktoś ma takie same problemy ???
10-09-2018 08:27 AM
10-09-2018 11:43 AM
Witam
Zegarek naprawiony w serwisie.
Wymiana: baterii i płyty głównej.
Obecnie wszytsko działa
Czekałem na zegarek około 3 tyg. 😞
Oddałem zegarek do naprawy w sklepie gdzie został kupiony (komputornik.pl) - wydaje mi się że wina leży po stronie sklepu za tak długi czas naprawy.
10-09-2018 11:46 AM
@matii jeżeli zacznie działać daj znać, co zrobiłeś.
04-11-2018 02:30 PM
Witam, czy pomijając kolegę, który oddał do serwisu ten zegarek, ktoś wpadł na coś? Mam go od dwóch dni sytuacja jest ta sama. Totalna klapa z GPS.
05-11-2018 01:05 PM
Cześć @gucio2
Jeżeli Hard Reset, nie pomaga, obawiam się, że potrzebna będzie weryfikacja serwisowa.
21-01-2019 12:23 PM
Znów ten sam problem z GPS i baterią 😞
GPS z zegarka nie działa
Bateria trzyma około 8 godz
Jakaś porażka za 1200 zł mogłem sobie kupić jakiś inny...........
21-01-2019 02:46 PM
28-01-2019 11:55 PM
Widać ze to dosyć częsty problem.. u mnie zegarek tez nie łapie GPS 😕 mam go tydzień.... Gear S3 Frointer GPS działa tylko wyedy kiedy zegarek mam połączony z tel (S8) i włączoną lokalizację, kiedy w zegarku mam włączony GPS i wyłącze w telefonie to w zegarku automatycznie tez odrazu zrywa popimo włączonej opcji GPS.... jak dla mnie wygląda to na wałek ze strony samsunga.... wydaje mi sie ze nie ma wbudowanego GPS w Gear S3 tylko jest opcja włączenie GPS w tel poprzez zegarek..... za takie pieniądze naprawde porazka i nie polecam nikomu tego Gear S3 w ogóle zadnego z Samsunga.... lepiej zainwestować juz w jakiegos Garmina i nie bedzie problemu z GPS
29-01-2019 07:58 AM — edytowano 29-01-2019 08:05 AM
@r0m4n32 to bardzo źle Ci się wydaje. Posiadam ten model o czasu jego premiery. Co ciekawe, działa wszystko i nie mam problemów z pomiarami, czy GPS.
Tworzenie przez ciebie jakiejś teorii spiskowej jest śmieszne.
Zmuszony jestem Ci się jeszcze przyznać, że tworzę tarcze dla zegarków. I wiesz nowe API pozwala na dodanie lokalizacji miasta/dzielnicy/osiedla na podstawie danych GPS. I powinno to działać bez wspomagania telefonem... i wiesz co jest najgorsze dla twojej teorii?
To działa.
Więc albo skonfiguruj poprawnie zegarek albo udaj się do serwisu niech sprawdzą czy wszystko jest ok.
29-01-2019 10:41 AM
@Szewcu72 napisał(a):@r0m4n32 to bardzo źle Ci się wydaje. Posiadam ten model o czasu jego premiery. Co ciekawe, działa wszystko i nie mam problemów z pomiarami, czy GPS.
Tworzenie przez ciebie jakiejś teorii spiskowej jest śmieszne.
Zmuszony jestem Ci się jeszcze przyznać, że tworzę tarcze dla zegarków. I wiesz nowe API pozwala na dodanie lokalizacji miasta/dzielnicy/osiedla na podstawie danych GPS. I powinno to działać bez wspomagania telefonem... i wiesz co jest najgorsze dla twojej teorii?
To działa.
Więc albo skonfiguruj poprawnie zegarek albo udaj się do serwisu niech sprawdzą czy wszystko jest ok.