Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Gear S3 i gpsem

(Temat utworzony: 26-01-2017 08:56 AM)
11355 Wyświetlenia
kluczus
First Poster
Opcje

Ktoś mi może wytłumaczyć po co w Gear S3 gps ??? Nie, no w sumie ogólnie to wiem,  ale....

Wybieram się na spacer z zegarkiem i telefonem, przygotowany, podłączone słuchawki do telefonu, leci muzyka,  telefon połączony z zegarkiem, odpalam sHealh na zegarku, czekam na sygnał gps i ....... lipa, nie może złapać.

Reset zegarka nie pomógł. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że zegarek korzysta z gps w telefonie!!! ???????

Rozłączenie z telefonem pomogło ale wtedy straciłem możliwość czytania powiadomień, sterowania spotify itd.

O co chodzi ?? Sprawdziłem Navigator Comapnion, podobnie.

O ile w drugim przypadku może być to problem z aplikacją dewelopera to już w pierwszym zupełnie tego nie rozumiem.

Ktoś ma takie same problemy ???

matii
Explorer
Opcje
Telefon z GPS nie ma problemu. Działa dobrze. Chyba udało mi się ogarnąć temat. Dziś jeszcze protestuję i wieczorem napiszę co było powodem.
0 Like
Pitrek24
Apprentice
Opcje

Witam

Zegarek naprawiony w serwisie.

Wymiana: baterii i płyty głównej.

Obecnie wszytsko działa 

Czekałem na zegarek około 3 tyg. 😞 

Oddałem zegarek do naprawy w sklepie gdzie został kupiony (komputornik.pl) - wydaje mi się że wina leży po stronie sklepu za tak długi czas naprawy. 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@matii jeżeli zacznie działać daj znać, co zrobiłeś.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
gucio2
First Poster
Opcje

Witam, czy pomijając kolegę, który oddał do serwisu ten zegarek, ktoś wpadł na coś? Mam go od dwóch dni sytuacja jest ta sama. Totalna klapa z GPS. 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @gucio2

Jeżeli Hard Reset, nie pomaga, obawiam się, że potrzebna będzie weryfikacja serwisowa.

0 Like
Pitrek24
Apprentice
Opcje

Znów ten sam problem z GPS i baterią 😞

GPS z zegarka nie działa

Bateria trzyma około 8 godz 

Jakaś porażka za 1200 zł mogłem sobie kupić jakiś inny........... 

Pitrek24
Apprentice
Opcje
Zrobiłem Hard Reset i dostałem aktualizacje do Tizen 4.0.0.2
Po pracy sprawdzę może aktualizacja naprawiła problem z GPS
0 Like
r0m4n32
Explorer
Opcje

Widać ze to dosyć częsty problem.. u mnie zegarek tez nie łapie GPS 😕 mam go tydzień.... Gear S3 Frointer GPS działa tylko wyedy kiedy zegarek mam połączony z tel (S8) i włączoną lokalizację, kiedy w zegarku mam włączony GPS i wyłącze w telefonie to w zegarku automatycznie tez odrazu zrywa popimo włączonej opcji GPS.... jak dla mnie wygląda to na wałek ze strony samsunga.... wydaje mi sie ze nie ma wbudowanego GPS w Gear S3 tylko jest opcja włączenie GPS w tel poprzez zegarek..... za takie pieniądze naprawde porazka i nie polecam nikomu tego Gear S3 w ogóle zadnego z Samsunga.... lepiej zainwestować juz w jakiegos Garmina i nie bedzie problemu z GPS :smiling-face: 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@r0m4n32 to bardzo źle Ci się wydaje. Posiadam ten model o czasu jego premiery. Co ciekawe, działa wszystko i nie mam problemów z pomiarami, czy GPS.

Tworzenie przez ciebie jakiejś teorii spiskowej jest śmieszne.

Zmuszony jestem Ci się jeszcze przyznać, że tworzę tarcze dla zegarków. I wiesz nowe API pozwala na dodanie lokalizacji miasta/dzielnicy/osiedla na podstawie danych GPS. I powinno to działać bez wspomagania telefonem... i wiesz co jest najgorsze dla twojej teorii? 

To działa.Screen_20190127_114851.png

Screen_20190129_075343.png

Więc albo skonfiguruj poprawnie zegarek albo udaj się do serwisu niech sprawdzą czy wszystko jest ok.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
r0m4n32
Explorer
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@r0m4n32 to bardzo źle Ci się wydaje. Posiadam ten model o czasu jego premiery. Co ciekawe, działa wszystko i nie mam problemów z pomiarami, czy GPS.

Tworzenie przez ciebie jakiejś teorii spiskowej jest śmieszne.

Zmuszony jestem Ci się jeszcze przyznać, że tworzę tarcze dla zegarków. I wiesz nowe API pozwala na dodanie lokalizacji miasta/dzielnicy/osiedla na podstawie danych GPS. I powinno to działać bez wspomagania telefonem... i wiesz co jest najgorsze dla twojej teorii? 

To działa.Screen_20190127_114851.png

Screen_20190129_075343.png

Więc albo skonfiguruj poprawnie zegarek albo udaj się do serwisu niech sprawdzą czy wszystko jest ok.

0 Like