Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Gear S3 i gpsem

(Temat utworzony: 26-01-2017 08:56 AM)
11354 Wyświetlenia

Też mam ten problem

kluczus
First Poster
Opcje

Ktoś mi może wytłumaczyć po co w Gear S3 gps ??? Nie, no w sumie ogólnie to wiem,  ale....

Wybieram się na spacer z zegarkiem i telefonem, przygotowany, podłączone słuchawki do telefonu, leci muzyka,  telefon połączony z zegarkiem, odpalam sHealh na zegarku, czekam na sygnał gps i ....... lipa, nie może złapać.

Reset zegarka nie pomógł. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że zegarek korzysta z gps w telefonie!!! ???????

Rozłączenie z telefonem pomogło ale wtedy straciłem możliwość czytania powiadomień, sterowania spotify itd.

O co chodzi ?? Sprawdziłem Navigator Comapnion, podobnie.

O ile w drugim przypadku może być to problem z aplikacją dewelopera to już w pierwszym zupełnie tego nie rozumiem.

Ktoś ma takie same problemy ???

49 Odpowiedzi
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @kluczus

Takie działanie zegarka z pewnością nie jest poprawne. Przypuszczam, że problem może być w jego oprogramowaniu, dlatego najlepiej przywrócić jego ustawienia fabryczne. Funkcja jest w jego menu Ustawienia, w samym telefonie warto też przeinstalować program Samsung Gear.

Jeżeli to nie pomoże, warto w takiej sytuacji przekazać zegarek do serwisu.

Ich spis znajdziesz na tych stronach:

http://www.ccsonline.pl
http://www.ctdipolska.pl

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Crasher
First Poster
Opcje

Jak Ci się udało rozwiązać ten problem? Mam podobną sytuację. Jak telefon jest sparowany z zegarkiem, to ten strasznie wariuje. Potrafi czasem złapać sygnał, ale dosłownie na ułamek sekundy, po czym zaraz szuka sygnału.

Wyłączenie bluetooth chyba pomaga, musiałbym zrobić dłuższy test, ale raczej tak, bo sygnał łapie raz dwa.

Nie rozumiem co ma jedno do drugiego, przecież zegarek ma niezależny gps, nawet jakby korzystał z tego w telefonie, to i tak sygnał powinien złapać, a nie łąpie.

Pozdrawiam

0 Like
marcmo
First Poster
Opcje

Cześć

W Gear Fit 2 jest dokładnie to samo.

Po połączeniu z telefonem albo nie łapie fixa albo jak złapie to z tolerancją +/- 100m.

Po odłączeniu telefonu bateria z GPS wytrzymała mi niecałe 6h, podobno to i tak dobrze.

Kupiłem go tylko do korzystania z Endomondo bo liczyłem że będzie lepszym rozwiązaniem niż telefon ale lipa jest straszna... gdybym mógł to bym oddał.

0 Like
marcmo
First Poster
Opcje

0 Like
Crasher
First Poster
Opcje

Zrobię jeszcze reset ustawień i zobaczymy. Jeżeli to nie pomoże zegarek idzie na gwarancję, jak sobie nie poradzą, to zarządam zwrotu pieniędzy, niezgodność towaru z usługą.

0 Like
Mefistofeles69
First Poster
Opcje

Problem prawie rozwiązany . problem polega na tym że nie może być włączony GPS na obydwóch użądzeniach (np. gear s3 i sgs7) . Bo się gryzą . U mnie wygląda to nastę pująco : Uruchamiam na zegarku Health i jazda rowerem potem wyłanczam GPS w Telefonie i wszystko jest git . Ale jest jeden mankament trzeba to robić za każdym razem jak się uruchamia Aplikacje z GPSEM w zegarku bo nawet jak w telefonie jest wyłączony to po uruchomieniu aplikacji w zegarku uruchamia GPS w telefonie automatycznie . I TU JEST PROBLEM

Stolam01
First Poster
Opcje

Nie do konca problem rozwiazany poniewaz, kiedy wybieram sie na trening biegowy bez telefonu to zegarek nadal ma problem z lokalizacja i nie wyswietla wogole dystansu. Jeszcze niecaly tydzien temu wszystko dzialalo jak nalezy a teraz taki klops

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Stolam01

Czy w ciągu ostatniego tygodnia, pobierałeś jakąś aktualizację na zegarek?

Napisz również, czy od momentu pojawienia się utrudnień resetowałeś urządzenie.

0 Like
Marcinban
First Poster
Opcje

Po ostatniej aktualizacji systemu gearS3 przestał działać gps w Endomondo. Co może być przyczyną ??. Zrobiłem dziś reseta i przywróciłam ustawienia fabryczne ale nadal nie działa. 

0 Like