26-01-2017 08:56 AM
Ktoś mi może wytłumaczyć po co w Gear S3 gps ??? Nie, no w sumie ogólnie to wiem, ale....
Wybieram się na spacer z zegarkiem i telefonem, przygotowany, podłączone słuchawki do telefonu, leci muzyka, telefon połączony z zegarkiem, odpalam sHealh na zegarku, czekam na sygnał gps i ....... lipa, nie może złapać.
Reset zegarka nie pomógł. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że zegarek korzysta z gps w telefonie!!! ???????
Rozłączenie z telefonem pomogło ale wtedy straciłem możliwość czytania powiadomień, sterowania spotify itd.
O co chodzi ?? Sprawdziłem Navigator Comapnion, podobnie.
O ile w drugim przypadku może być to problem z aplikacją dewelopera to już w pierwszym zupełnie tego nie rozumiem.
Ktoś ma takie same problemy ???
29-01-2019 10:43 AM
29-01-2019 10:51 AM
29-01-2019 02:47 PM
29-01-2019 02:57 PM
@r0m4n32, nowe urządzenia również mogą posiadać wady, błędy lub inne niedoskonałości wynikające z niedopracowanego oprogramowania. Niezależnie od przyczyny klient ma prawo do skorzystania z reklamacji. Możesz ją złożyć u sprzedawcy (rękojmia) lub u producenta (gwarancja). Daj znać jaką podjąłeś decyzję.
20-02-2019 09:18 PM — edytowano 20-02-2019 09:23 PM
Hej miałem to samo niedziałał GPS oddałem do serwisu wymienili płytę i baterie odebrałem niby Gps działa ale długo łapie jak u ciebie pitrek24 ?
20-02-2019 09:36 PM
Ja tam do serwisu nie oddawalem... GPS czasami dziala z tym ze na zlapanie sygnalu musze dlugo czekac... a bardzo czesto nie lapie w ogole. 🙂 moze poprostu (ten typ tak ma) hehe ogolnie zegarek spoko szkoda tylko ze brak w tym modelu eSIM 😔
26-06-2019 03:10 PM
26-06-2019 03:20 PM
Zaraz zapewne ktos napisze (aktualizuj softa) pewnie (szewcu) heh niestety mozna sobie aktualizowac do zaj......ia, ten zegarek poprostu ma niedopracowanego gps, bo jak sam widzisz bardzo duzo uzytkownikow tego zegarka ma problem z GPS.... napisza pewnie ze jak akt softa nic nie da to dzida do serwisu.... ale kurde nie po to ludzie wydaja tyle kasy zeby odrazu do serwisu latac.... zegarek ładny ale nie jest wart swojej ceny....
Ps. Taka prawda Szewcu ze ten zegarek to chłam do zabawy.... i zapewne zaraz bedziecie mnie hejtowac za napisanie prawdy hah... odradzam wszystkim kupna tej zabawki. Pozdro 😉
26-06-2019 04:59 PM
Napisałem do samsunga kazali wyslać loga jak pojawi się błąd przez aplikacje galaxy wearable - zrobiłem to kilka razy między czasie resetowałem zegarek twardym resetem do ustawień fabrycznych na youtube gdzieś jest filmik . W sumie nie wiem jak to się stało gps chodzi teraz idealnie. Endomondo tylko włącze program od razu łapie GPS, samsung health to samo - pogoda jedynie działa słabo nie wyszukuje mi miasta mojego - wcześniej wyszukiwal ale olałem temat.
26-06-2019 05:39 PM
Cześć @Grzegorz05 ,
@r0m4n32 w skrócie napisał kroki, które można wykonać jako pierwsze.
@r0m4n32 tak zakładam, że jeżeli jakaś konfiguracja w zegarku zmieniałaby działanie GPS "od ręki" to support udostępniłby taką informację.
@Szewcu72 przekazuje standardowe kroki, które może wykonać użytkownik ze swojej pozycji.
Przecież nie napisze: wykonaj ROOT software albo weź lutownicę i multimetr, zajmij się modułem GPS
„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ — Nikola Tesla