Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Gear S3 i gpsem

(Temat utworzony: 26-01-2017 08:56 AM)
11357 Wyświetlenia
kluczus
First Poster
Opcje

Ktoś mi może wytłumaczyć po co w Gear S3 gps ??? Nie, no w sumie ogólnie to wiem,  ale....

Wybieram się na spacer z zegarkiem i telefonem, przygotowany, podłączone słuchawki do telefonu, leci muzyka,  telefon połączony z zegarkiem, odpalam sHealh na zegarku, czekam na sygnał gps i ....... lipa, nie może złapać.

Reset zegarka nie pomógł. Dopiero po chwili doszedłem do tego, że zegarek korzysta z gps w telefonie!!! ???????

Rozłączenie z telefonem pomogło ale wtedy straciłem możliwość czytania powiadomień, sterowania spotify itd.

O co chodzi ?? Sprawdziłem Navigator Comapnion, podobnie.

O ile w drugim przypadku może być to problem z aplikacją dewelopera to już w pierwszym zupełnie tego nie rozumiem.

Ktoś ma takie same problemy ???

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Może warto skontaktować się z twórcami aplikacji z głosić im ten problem. Całkiem możliwe, że wystarczy aktualizacja aplikacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Marcinban
First Poster
Opcje

Podczas przywracania ustawień fabrycznych musiałem na nowo przeinstalować te aplikację, więc to nie pomaga.  Wysokościomierz w tym zegarku również działa na zasadzie odczytu wysokości w zależności od lokalizacji i w tej aplikacji również GPS nie działa (mimo iż stoję w szczerym polu i nic  gps nie zasłania). Przyczyn na pewno tkwi w nowej aktualizacji systemu gearS3 bądź awarii GPS.  Przed nią wszystko działało ok.. czy ktos jeszcze ma taki problem? 

0 Like
Pitrek24
Apprentice
Opcje

Witam

Po zresetowaniu zegarka do ustawień fabryczych przestał działać GPS. 

Jak zegarek połącze przez bluetooth z telefonem (włączona lokalizacja w tel.)  - działa.

Zegarek mam od tygodnia 😞 

Ma ktoś jakiś pomysł ? 

Z góry dziękuję 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Pitrek24

Spróbuj jeszcze wykonać przywrócenie ustawień fabrycznych przez menu Recovery.

0 Like
Pitrek24
Apprentice
Opcje

Prubowałem.... Dzisiaj oddaję do serwisu..:( 

Oprócz GPS nie działa również krokomierz oraz pulsometr 

Dzwoniłem do serwisu czas naprawy 14 dni 😞 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Pitrek24 Mam nadzieję, że naprawa serwisowa rozwiąże problem. Daj znać, gdy odbierzesz zegarek z naprawy :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
matii
Explorer
Opcje

Wczoraj przyjechał do mnie Galaxy Watch z przed sporzedaży.... poszedłem dziś pobiegać go przetestować... zarejestrowało się jakieś 350m biegu (z ok. 10km). Czas i kalorie niby dalej liczył. Niby GPS znajduje, ale po kilku minutach przestaje rejestrować. Dzieje się tak zarówno na Endomondo jak i sHealth. Jak można takie niedopracowane g@wno sprzedawać i to za tyle pieniędzy? Naprawdę Samsung nie ma pieniędzy na testy? Przyznam, że jestem zażenowany jakością tego czegoś. W poniedziałek pewnie wróci do Was (kupiony online poprzez sklep samsunga). 

Od kilku lat mam polar m400 - proste urządzenie, zmasakrowane ale gps działa pierwsza klasa.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@matii

W momencie treningu biegałeś z samym zegarkiem, czy zegarek był wtedy sparowany z telefonem? Pytam, bo w tej drugiej sytuacji zegarek wykorzystuje GPS telefonu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
matii
Explorer
Opcje

Tak. Był sparowany i podłączony.  Dziś porobiłem kilka testów i zauważyłem pewną zależność. 

Zegarek działa poprawnie tylko wtedy, gdy telefon jest od niego odłączony. Po podłączeniu do telefonu, jakakolwiek próba rejestracji treningu kończy się tym, że zegarek rejestruje tylko czas. Przy włączeniu treningu, wyłapuje GPS, ale w momencie gdy wcisnę start, GPS się rozłącza. Odlaczenie telefonu nic nie daje. Pomaga tylko restart zegarka. I znów, wszystko działa poprawnie do czasu gdy nie włączę treningu gdy zegarek jest sparowany z telefonem. To jest bug, czy feature?

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

A tak z ciekawości... Jaki to telefon? I czy GPS w samym telefonie nie sprawia problemów?

0 Like