15-02-2019 08:56 AM
po ostatniej aktualizacji aplikacji cały czas rozłacza zegarek z telefonem, czy ktoś zajmuje sie tym problemem? Bo widze że nie jestem jedyny .
15-02-2019 10:44 AM
@Sebastian12 A jaki masz dokładny model telefonu ? Będzie nam łatwiej tobie pomóc.
15-02-2019 10:57 AM
@Sebastian12 napisaleś, że nie sam masz ten problem. Ok, ale nikt tu o nim jeszcze nie wspomniał. Osobiście u mnie w domu są dwa S2. Jeden sparowany z S8+ drugi z J7 i żaden nie odmawia spółpracy.
Napisz może coś o telefonie z którym wspólpracuje i jaką aktualizację pobrał.
15-02-2019 11:11 AM
@Szewcu72 napisał(a):@Sebastian12 napisaleś, że nie sam masz ten problem. Ok, ale nikt tu o nim jeszcze nie wspomniał. Osobiście u mnie w domu są dwa S2. Jeden sparowany z S8+ drugi z J7 i żaden nie odmawia spółpracy.
Napisz może coś o telefonie z którym wspólpracuje i jaką aktualizację pobrał.
Telefon to Huawei p9, tu nikt może nie wspominał ale wystarczy wejść na "sklep play" i poczytać opinie w aplikacji Gear. Była ostatnio aktualizacja która poprawiła parowanie zegarka gdy ten się rozlacza. I zaraz po tej aktualizacji zaczęły się problemy. Zegarek mam od 6 miesięcy i do tej pory nie było takiego problemu i telefon z jakim jest sparowany nie ma tu znaczenia.
15-02-2019 11:28 AM
@Sebastian12najwidoczniej jednak, na przekór twojemu mniemaniu, telefon ma znaczenie. Bo jak napisałem w obu przypadkach dostępnych w moim domu opisywany problem nie występuje.
Co ciekawe, to dopiero po twoim drugim wpisie, można zorientować się, że chodzi o aktualizacje aplikacji Galaxy Wearable, a nie np. oprogramowania zegarka. A takie kwestie sa bardzo ważne i trzeba o nich pisać. Nikt tu niestety nie odgadnie twoich skrótów myślowych ani nie wywróży z fusów o co Ci dokładnie chodzi.
Mimo wszystko podaję rozwiązanie.
Jeżeli poprzednia wersja aplikacji nie przysparzała problemów, to nie pozostaje nic innego jak odinstalować tę najnowszą wraz z pluginem. Pobrać starszą, zainstalować i sparować urządzenia ponownie. Proste, prawda?
A opis jak to zrobić i starsze wersje plików, znajdziesz w sieci. Pomoże wujek Google.
15-02-2019 09:21 PM
Nie wątpię że jesteś obeznany w temacie i wiesz co mówisz. Przyjmuje do wiadomości twoje wypowiedzi. Jednak nie zgodzę się z tobą co do tego że telefon ma wpływ na działanie. Rozumiem że może nie być w pełni kompatybilny z telefonem. Jak już pisałem mam zegarek p roku i nie było takiego problemu a telefonu nie zmieniałem.
15-02-2019 10:03 PM
@Sebastian12 do niczego Cię nie zmuszę, każdy ma prawo mieć swoje zdanie...