Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z łącznoscią miedzy gear s 2 a telefonem

(Temat utworzony: 15-02-2019 08:56 AM)
452 Wyświetlenia
Sebastian12
First Poster
Opcje

po ostatniej aktualizacji aplikacji cały czas rozłacza zegarek z telefonem, czy ktoś zajmuje sie tym problemem? Bo widze że nie jestem jedyny .

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sebastian12  A jaki masz dokładny model telefonu ? Będzie nam łatwiej tobie pomóc.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Sebastian12 napisaleś, że nie sam masz ten problem. Ok, ale nikt tu o nim jeszcze nie wspomniał. Osobiście u mnie w domu są dwa S2. Jeden sparowany z S8+ drugi z J7 i żaden nie odmawia spółpracy.

Napisz może coś o telefonie z którym wspólpracuje i jaką aktualizację pobrał.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Sebastian12
First Poster
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Sebastian12 napisaleś, że nie sam masz ten problem. Ok, ale nikt tu o nim jeszcze nie wspomniał. Osobiście u mnie w domu są dwa S2. Jeden sparowany z S8+ drugi z J7 i żaden nie odmawia spółpracy.

Napisz może coś o telefonie z którym wspólpracuje i jaką aktualizację pobrał.

Telefon to Huawei p9, tu nikt może nie wspominał ale wystarczy wejść na "sklep play" i poczytać opinie w aplikacji Gear. Była ostatnio aktualizacja która poprawiła parowanie zegarka gdy ten się rozlacza. I zaraz po tej aktualizacji zaczęły się problemy. Zegarek mam od 6 miesięcy i do tej pory nie było takiego problemu i telefon z jakim jest sparowany nie ma tu znaczenia. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Sebastian12najwidoczniej jednak, na przekór twojemu mniemaniu, telefon ma znaczenie. Bo jak napisałem w obu przypadkach dostępnych w moim domu opisywany problem nie występuje.

Co ciekawe, to dopiero po twoim drugim wpisie, można zorientować się, że chodzi o aktualizacje aplikacji Galaxy Wearable, a nie np. oprogramowania zegarka. A takie kwestie sa bardzo ważne i trzeba o nich pisać. Nikt tu niestety nie odgadnie twoich skrótów myślowych ani nie wywróży z fusów o co Ci dokładnie chodzi.

Mimo wszystko podaję rozwiązanie.

Jeżeli poprzednia wersja aplikacji nie przysparzała problemów, to nie pozostaje nic innego jak odinstalować tę najnowszą wraz z pluginem. Pobrać starszą, zainstalować i sparować urządzenia ponownie. Proste, prawda? :winking-face:

A opis jak to zrobić i starsze wersje plików, znajdziesz w sieci. Pomoże wujek Google.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Sebastian12
First Poster
Opcje

Nie wątpię że jesteś obeznany w temacie i wiesz co mówisz. Przyjmuje do wiadomości twoje wypowiedzi. Jednak nie zgodzę się z tobą co do tego że telefon ma wpływ na działanie. Rozumiem że może nie być w pełni kompatybilny z telefonem. Jak już pisałem mam zegarek p roku i nie było takiego problemu a telefonu nie zmieniałem. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Sebastian12 do niczego Cię nie zmuszę, każdy ma prawo mieć swoje zdanie... :winking-face:

0 Like