Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem po zmianie telefonu

(Temat utworzony: 22-06-2022 02:34 AM)
531 Wyświetlenia
Rajpiw
Apprentice
Opcje
Cześć.
Zmieniłem SNote 10 telefon na SNote 10 lite. Dlugo nie mogłem sparować telefonu z S Gear 3 Frontier a gdy w końcu udało mi się to, wyświetlają mi się na zegarku takie nakładki na wysietlaczu (komunikaty cxy instrukcje korzystania z smatwatcha) których mimo resetow zegarka nie mogę usunąć. 
Ktoś może wie jak to usunąć? Z góry dzięki za pomoc

image

image

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rajpiw  Witam 

To są instrukcje obsługi zegarka i żeby one znikły trzeba je po prostu przejść. 

Rajpiw
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Niestety.Cały czas przechodzę wszystkie wyświetlające się na niebiesko polecenia. Aż dochodzę do ostatniego "Spróbuj ponownie. Dotknij ekranu dłonią aby go wyłączyć". I tu już zegarek nie reaguje na dotyk. Mogę jedynie nacisnąć Dolny przycisk włączający/ wyłączający zegarek. Wówczas wyświetlają mi się niby dwie opcje:"wyłącz zasilnie" lub "czułość dotyku". Opcją "czułość dotyku" nie reaguje więc jedynie mogę "wyłączyć zasilanie". A po włączeniu go na nowo, powiązaniu zegarka z telefonem cały proces powtarza się.... I tak można by do usranej śmierci...😔
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rajpiw  Skoro nie pomaga nawet ponowne uruchomienie zegarka, to może być uszkodzony czujnik który odpowiada za tą funkcje.  Proponowałbym udać się z tym do serwisu.

Rajpiw
Apprentice
Opcje
Uff. Po "setnym" restarcie w końcu zniknęło. Pomogło wyłączenie i restart połączony z restartem bluetooth i transmisji danych...
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rajpiw A czy teraz ta funkcja działa prawidłowo?

Rajpiw
Apprentice
Opcje
Tak. Te niebieskie nakładki w końcu zniknęły
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rajpiw A działa opcja wyłączania ekranu przykładając dłoń?

0 Like