Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poparzony przez Galaxy Watch

(Temat utworzony: 20-09-2020 06:35 PM)
3947 Wyświetlenia
WO76
Apprentice
Opcje

Mam  SmartWatch Samsunga Galaxy LTE 46 mm od czerwca 2020r.

W dniu dzisiejszym urządzenie rozgrzało się tak mocno, że poparzyło mi nadgarstek.

W pewnym momencie musiałem zdjąć je z ręki z uwagi na silny ból.

Urządzenie było tak gorące, że musiałem położyć je na zimnym granitowym parapecie, żeby jakoś schłodzić. Nie dało się wyłączyć i nie było nad nim kontroli.

Czy ktoś miał taki problem ?

Czy to urządzenie jest bezpieczne ??

Czy bateria nie wybuchnie jak w telefonach ??

Przyznam szczerze że boję się go używać dalej. 

IMG_4526.JPG

   

  

28 Odpowiedzi
KZQ
Helping Hand
Opcje
Chociaż może wcześniej jakiś doktor.

Pokaż zdjęcia?
0 Like
sylwester77
Explorer
Opcje
Proszę 20230929_115224_1000042071_1695981147.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sylwester77, powody mogą być różne, może to być reakcja alergiczna, podrażnienie skóry ze względu na tarcie i uścisk lub coś innego. Powiedz coś więcej, co się działo z zegarkiem, co robiłeś w momencie, kiedy tak się stało?

W instrukcji do zegarka możemy znaleźć takie informacje:

OleksiiA_0-1695982072882.png

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KaziuRwe
Pioneer
Opcje

image

Czy to możliwe,aby plama była od zegarka ?
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Myślę, że i tak i nie. Wielokrotnie podczas jedzenia rękami może nam coś wpaść pomiędzy zegarek. Jeżeli nosimy go luźno bądź wmiarę normalnie, to jest szansa, na to że jakiś okruch się dostanie pod czujniki, a one mogą przygnieść tą rzecz z skórę i albo czujnik się uszkodzi albo skóra. Jeżeli jedliśmy jakieś wafle ryżowe, to jest taka szansa. Może to też być jakiś wynik naturalny i tutaj bardziej obstawiam taką opcję. Ja się na zdrowiu nie znam i lepiej się udać do specjalisty, ale o tutaj jest opis z czego mogą wynikac takie plamy.
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/objawy/wybroczyny-przyczyny-wynaczyniania-sie-krwi-aa-JjfB-an...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KaziuRwe  Witam

Raczej nie, jeżeli już to ewentualnie niewłaściwe dbanie o higienę urządzenia(czystość),

AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Miewałem podobnie podczas noszenia różnych zegarków, czy opasek sportowych. Objawiało się to wysypką/ zaczerwienieniem w okolicach nadgarstka pod urządzeniem. W moim przypadku pomogły dwie rzeczy:
- Przed myciem rąk ściągałem zegarek i po wszystkim dokładnie osuszałem dłonie. Skóra pod zegarkiem jak i samo urządzenie powinny być suche.
- Nie nosiłem zegarka w domu nie licząc snu. Po prostu dawałem nadgarstkom "odpocząć" przez kilka godzin.

Oprócz tego zalecam regularnie dbać o czystość urządzenia. Możesz przemyć je delikatnie izopropanolem* w celu usunięcia martwego naskórka, który siłą rzeczy będzie się osadzał pod spodem.

Co do samej wysypki, to mimo wszystko polecam wizytę u lekarza. Powinien to obejrzeć specjalista.

*zanim użyjesz jakiegoś środka, upewnij się, że nie uszkodzi urządzenia, ani ciebie.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie tak, częste mycie zegarka, ponieważ jest to urządzenie które ma kontakt ciągle z naszą skórą, poza tym warto zegarek ściągać np. w domu aby skóra mogła odpocząć.

stanko
Black Belt 
Opcje
To co już napisali+ luźniej zapinać, zmieniać noszenie na drugą rękę.