Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podsłuch poprzez Galaxy watch

(Temat utworzony: 21-08-2019 12:34 PM)
4451 Wyświetlenia
hippis
Student
Opcje

Witam - mam pytanie czy jest jakaś aplikacja na zegarek żeby można było zdalnie słuchać otoczenie przez zegarek podłączony do wifi? np. dziecko w pokoju hotelowym. w innych zegarkach widziałem cos takowego...

0 Like
9 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@hippis, Niestety wydaje mi się, że nie istnieje tego typu aplikacja. Przynajmniej nic takiego nie znalazłem. Jedyne, co jest dostępne na zegarek, to zwykłe aplikacje typu dyktafon.

recorder.jpg

@PrzemekM, ?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@hippis @kamil40013  Równiez przeszukłem sklep pod kątem takich aplikacji ale nic nie znalazłem. 

hippis
Student
Opcje
Dziwne, że nikt się tym nie zainteresował. GW jest ładowany w podstawce i połączony z lokalna siecią wifi. Nawet będąc poza tą siecią na zewnętrznej sieci telefon jest zdalnie połączony z Watch ,wiec powinna być taka aplikacja ,myślę ,że w miarę prosta. jest aplikacja odwrotna z zegarka na telefon -Camera remote i działa.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Odpowiem w miarę prosty sposób.

Podsłuchiwanie, obserwowanie, czy też nagrywanie otoczenia obwarowane jest przepisami. Są one raczej różne w różnych krajach, mówię o przepisach. W większości przypadków trzeba mieć zgodę osoby obserwowanej/nagrywanej i/lub organów ścigania. Nikt nie jest w stanie zapewnić dewelopera, że zegarek/aplikacja teoretycznie przeznaczone do dbania o bezpieczeństwo dziecka nie zostaną wykorzystane do innych celów - niezgodnych z prawem.

A co za tym idzie, nikt poza przyjaciółmi z Azji nie bawi się w takie rzeczy.

Procesy, jazda po sądach, szkoda czasu...

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
hippis
Student
Opcje
Nie bardzo rozumiem. Z telefonu zostawionego na ładowarce(zresztą obojętnie gdzie) można dzięki aplikacji Galaxy phone Control oglądać oraz wyraźnie słuchać otoczenie w zegarku a na odwrót nie można? to jak z tymi przepisami -dotyczą tylko przesyłu z zegarka do telefonu? Chodzi o to ,że telefonu nie chce zostawiać ,bo potrzebny jest też do dzwonienia ,a bez zegarka w danej chwili idzie się obejść i mógłby działać identycznie,kontrolując np.dziecko w Hotelu...
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wiele osób nie rozumie. Nie zawsze da się na to coś poradzić.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Grzechoo95
First Poster
Opcje
Czy te dyktafony pozwalają na nagrywanie dłużej niż przez 5 min. jak w przypadku notatki głosowej?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Grzechoo95 Aplikacje są płatne, więc musiałby się wypowiedzieć ktoś kto z nich korzysta, natomiast po sprawdzeniu opisów, niektóre z nich chwalą się nieograniczonym czasem nagrywania, ograniczonym wyłącznie przez miejsce na zegarku.

0 Like
Grzechoo95
First Poster
Opcje
Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy będzie to działało z iPhone, bo gdzieś przeczytałem, że niby tylko aplikacje darmowe się wyświetlają w aplikacji Galaxy Watch na iOS 🤔
0 Like