Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Galaxy Watch Active z Samsungiem Galaxy Note 8

(Temat utworzony: 03-11-2020 07:29 PM)
556 Wyświetlenia
iK0X
First Poster
Opcje

Cześć! Mam niesamowicie dziwny problem z moim zegarkiem Galaxy Watch Active (1. generacja). Otóż próbuję sparować zegarek z Samsungiem Galaxy Note 8 (Android 9 N950FXXU4DSD1) i za nic w świecie nie jestem w stanie tego zrobić. Sytuacja wygląda tak, że po zresetowaniu zegarka, mój telefon zauważa, że ma obok zegarek do sparowania i proponuje mi połączenie się z nim. Wybieram połącz, oba urządzenia wyświetlają ten sam kod, wybieram OK na zegarku, wybieram połącz w telefonie i czekam - zegarek wyświetla "Spr. telefon, aby ukończ. konfigur.", a telefon wyświetla "Kończenie wiązania z zegarkiem" - i na tym koniec, nic dalej się nie dzieje. Dodatkowo co jakiś czas wyskakuje mi powiadomienie ze SmartThings "Wykryto nowe urządzenie" Galaxy Watch Active (D688) i kiedy wybiorę tam "połącz", odsyła mnie do aplikacji Galaxy Wearable, gdzie to kółeczko się kręci, kręci i kręci i nic się nie dzieje. Zostawiłem w ten sposób oba urządzenia obok siebie na jakąś godzinę i nadal nic. Jeżeli wejdę w ustawienia bluetootha i spróbuję stamtąd połączyć się z zegarkiem, to również odsyła mnie do Galaxy Wearable i również jest ta sama historia.

Zegarek nie ma problemu z połączeniem się z moimi dwoma innymi telefonami - Xiaomi Mi Note 10 Lite i iPhonem 6S Plus - z jednym i drugim łączy się bez problemu i działa bez problemu, więc zakładam, że jest sprawny i to nie jest jego wina. Dodatkowo zegarek potrafi skonfigurować się sam, bez łączenia z telefonem i działać w ten sposób.

Sam Galaxy Note 8 nie ma problemu ani z WiFi ani z Bluetoothem - łączy się bez problemu z sieciami, słuchawki bezprzewodowe działają z nim idealnie, więc też nie mam powodu, żeby zakładać, że ma on uszkodzone jakiekolwiek anteny/czipy odpowiedzialne za komunikację bezprzewodową. Telefon nie był też nigdy w żaden sposób modyfikowany - KNOX cały czas w nim funkcjonuje, wszystkie zabezpieczenia są OK.

Próbowałem odinstalować aplikację Galaxy Wearable (i Galaxy Watch Plugin), próbowałem wyczyścić jej dane, próbowałem resetować zegarek trybem Recovery, próbowałem formatować partycję cache telefonu, próbowałem resetować telefon do ustawień fabrycznych, próbowałem konfigurować zegarek niezależnie od telefonu i resetować go już z poziomu samych ustawień na zegarku, próbowałem wymuszać zamykanie aplikacji Samsung Accesory Service, uruchamiałem oba urządzenia ponownie niezliczoną ilość razy, próbowałem parować zegarek z włączonym WiFi, z wyłączonym WiFi, próbowałem parować tę opcję "LE" w urządzeniach bluetooth - nic z tych rzeczy absolutnie nie pomogło, nadal nie jestem w stanie sparować zegarka z telefonem. 

Widziałem gdzieś, że Galaxy Watch Active pierwszej generacji jest kompatybilny z Samsungiem Galaxy Note 8 - ale może jednak coś się zmieniło? Może jednak te urządzenia nie są ze sobą zgodne? A może ja pomijam jakiś istotny szczegół, przez który nie jestem w stanie sparować tych dwóch urządzeń? Jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł, to byłbym wdzięczny, bo mi pomysły już się skończyły i naprawdę nie wiem co robić...

0 Like
13 Odpowiedzi
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@iK0X Przywróć ustawienia sieciowe na telenie: ustawienia > zarządzanie ogólne > resetowanie > resetowanie ustwień sieciowych. Upewnij się, czy na telefonie nie jest włączone oszczędzanie baterii: ustawienia > konserwacja urządzenia > bateria > tryb zasilania - ustaw na optymalny. Ponownie zresetuj zegarek no i próbuj dalej - daj znać, czy pomogło. 

iK0X
First Poster
Opcje

Nie, niestety nic to nie dało. Teraz pokazuje mi ten mój zegarek w połączonych urządzeniach - jak wybiorę zegarek, to przez chwilę jest "Łączenie..." a potem wyskakuje "Błąd łączenia". Teraz to już chyba nic więcej nie da się zrobić...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@iK0X telefon Samsunga nie powinien widzieć w ustawieniach BT zegarka Samsunga jako urządzenie LE. Zastanawiam się co jest namieszane w obu urządzeniach i czy aby oba są oryginalnymi produktami Samsunga? 🤔

Wykonaj reset do ustawień fabrycznych obu Samsungów, telefonu i zegarka z poziomu recovery. Bez przywracania jakiejkolwiek kopii i podejmij próbę sparowania urządzeń na czystych systemach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
iK0X
First Poster
Opcje

No, tylko ja już to  zrobiłem - już resetowałem telefon do ustawień fabrycznych i nie przywracałem żadnej kopii i to samo zrobiłem w tym samym czasie z zegarkiem - i nadal nic. Ale tak w ogóle to słuszna uwaga - przecież tryb LE jest dla iPhonów tylko (?), to rzeczywiście Samsung nie powinien go widzieć... Ogólnie w samym zegarku na pewno nic nie było robione, mam go od nowości i wiem, że nic z nim nie kombinowałem. A jeżeli chodzi o telefon, to jak wejdę w tryb Download, to mam coś takiego:

note8download.jpg

Current binary jest Samsung Official, a KNOX nie jest spalony, także wydaje mi się, że telefon też nie był kombinowany... No nie wiem naprawdę... A da się ten zegarek zresetować jeszcze jakoś bardziej niż przez recovery?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@iK0X patrząc na zaprezentowane menu, mam pytanie. Z jakich regionów/krajów pochodzą zegarek i telefon?

Co znaczy, że masz zegarek od nowości? Czy wcześniej współpracowały normalnie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
iK0X
First Poster
Opcje

Zegarek kupiłem w Polsce jako nowy z wolnej sprzedaży. Telefon kupiłem jako powystawowy na allegro - zakładam, że pochodzi z Polski. Jak wejdę w informacje o telefonie w ustawieniach, to pokazuje mi model SM-N950F - to zakładam, że jest to wersja globalna, tak myślę. Nie parowałem nigdy tego zegarka z tym telefonem - mam teraz małe roszady jeżeli chodzi o telefony i dopiero teraz chciałem oba te urządzenia połączyć, no bo wiadomo - Samsung do Samsunga lepiej pasuje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@iK0X niestety oznaczenie modelowe nie świadczy o pochodzeniu i rynku przeznaczenia. Jakie masz CSC w telefonie? Może tu jest pies pogrzebany.

0 Like
iK0X
First Poster
Opcje

O kurde... Tego się nie spodziewałem...

Screenshot_20201103-220315_DeviceKeystring.jpg

Dlaczego tutaj jest jednocześnie 0, F i U? Dlaczego CSC jest chińskie, AP globalne a CP amerykańskie...?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@iK0X ktoś sprowadził telefon, chciał go sprzedać i namieszał w oprogramowaniu. Zrobił to bardzo nieumiejętnie. Stąd twoje problemy. 

0 Like