Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie zapisuje treningow

(Temat utworzony: 09-06-2020 12:48 AM)
3211 Wyświetlenia
Annnnnn
Student
Opcje

Witam, mam taki problem ze moj zegarek nie zapisuje odbytych treningow. Trening włączam sama manualnie, na koniec mam ilosc kcal, dystans i wszystko ale potem wyswietla sie brak treningow i na aplikacji na telefonie tak samo. Zapisal jedynie pojedyncze stare treningi z poczatku maja i kwietnia. 

KitKatKid
Apprentice
Opcje

Reset do ustawień fabrycznych to nie może być złoty sposób na wszystkie błędy zegarka... Robiłam ten reset dopiero 2 miesiące temu, bo wtedy pojawiał się błąd łączenia z zegarkiem. 

Wiem, że Pan pomaga i to jest odpowiedź specjalisty, dziękuję za to. Jeśli jednak firma prowadzi rejestr błędów i reakcje użytkowników, to u mnie ręce opadają. Wciąż muszę robić czyszczenie zegarka, bo coś nie działa z dnia na dzień. Nie jest dobrze. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KitKatKid Jak najbardziej rozumiem zdenerwowanie jeżeli to już drugi raz Gdzie coś w zegarku nie działa. Jest to dziwne,  i albo Wynika to z błędu oprogramowania które może rozwiązać na przykład rasy zegarka i często tak się zdarza że taki reset pomaga lub po prostu jakaś jest usterka Sprzętowa która objawia się właśnie ewentualnie w taki sposób. Ja również mam zegarek Galaxy od 4 już drugi rok i do tej pory go ani razu nie musiałem resetować wszystko działa bez problemu więc ja złego słowa też powiedzieć nie mogę o nim. Proponuję jednak mimo wszystko wykonać taki reset zobaczymy jaka będzie sytuacja. 

KitKatKid
Apprentice
Opcje

To nie jest drugi raz, a co najmniej 5 lub 6 sytuacja, kiedy jedyne rozwiązanie to reset do ustawień fabrycznych. Wcześniej to były głównie problemy z łączeniem z telefonem i odbieraniem powiadomień. Przy resecie często pojawiały się błędy łączenia i odczytu, przez co cała operacja to było kilka podejść do resetu za każdym z wymienionych razów. Dlatego nie podchodzę entuzjastycznie do samego resetu. Zegarek mam od ok. 1,5 roku i dostałam go w prezencie, więc nie był to mój wybór. Także niestety mam powody do narzekań. Jutro wykonam reset i mam nadzieję, że na jakiś czas rozwiąże to problemy. Nie mam jednak złudzeń, że to będzie ich koniec. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KitKatKid 

No to nie tak nie powinno zdecydowanie być więc jeżeli się pytam takie problemy powtarzać to trzeba zegarek odesłać do serwisu na diagnostykę lub zareklamować po prostu.

KitKatKid
Apprentice
Opcje

Zegarek był już dwa razy oddany do salonu Samsung do naprawy, czy analizy. A jest jak jest. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KitKatKid  w takim razie trzeba jeżeli po naprawie dalej Problem występuje ponownie zareklamować lub zareklamować samą naprawę.

A jeżeli będą trzy naprawy z użyciem części za każdym razem to wtedy można złożyć wniosek o nowe urządzenie.

Ewentualnie może pani zareklamować też z tytułu rękojmi wtedy jest troszkę inaczej

KitKatKid
Apprentice
Opcje

Dziękuję, pomyślę, co z tym zrobić w takim razie. 

Jagoda08
Explorer
Opcje
Cześć, 
Byłam dziś na spacerze, zegarek zarejestrował aktywność i zaczęło się automatyczne rejestrowanie. Po zakończeniu aktywności, nie ma po niej śladu w treningach, brak rejestracji pulsu w tym przedziale czasowym, zarejestrowane zostały tylko kroki.
Ktoś wie co mogło się wydarzyć?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jagoda08  Cześć

Nie ma w historii ostatnich treningów?

Jagoda08
Explorer
Opcje
Brak historii w telefonie ani w zegarku
0 Like