09-06-2020 12:48 AM
Witam, mam taki problem ze moj zegarek nie zapisuje odbytych treningow. Trening włączam sama manualnie, na koniec mam ilosc kcal, dystans i wszystko ale potem wyswietla sie brak treningow i na aplikacji na telefonie tak samo. Zapisal jedynie pojedyncze stare treningi z poczatku maja i kwietnia.
09-01-2023 09:58 PM
Reset do ustawień fabrycznych to nie może być złoty sposób na wszystkie błędy zegarka... Robiłam ten reset dopiero 2 miesiące temu, bo wtedy pojawiał się błąd łączenia z zegarkiem.
Wiem, że Pan pomaga i to jest odpowiedź specjalisty, dziękuję za to. Jeśli jednak firma prowadzi rejestr błędów i reakcje użytkowników, to u mnie ręce opadają. Wciąż muszę robić czyszczenie zegarka, bo coś nie działa z dnia na dzień. Nie jest dobrze.
09-01-2023 10:04 PM
@KitKatKid Jak najbardziej rozumiem zdenerwowanie jeżeli to już drugi raz Gdzie coś w zegarku nie działa. Jest to dziwne, i albo Wynika to z błędu oprogramowania które może rozwiązać na przykład rasy zegarka i często tak się zdarza że taki reset pomaga lub po prostu jakaś jest usterka Sprzętowa która objawia się właśnie ewentualnie w taki sposób. Ja również mam zegarek Galaxy od 4 już drugi rok i do tej pory go ani razu nie musiałem resetować wszystko działa bez problemu więc ja złego słowa też powiedzieć nie mogę o nim. Proponuję jednak mimo wszystko wykonać taki reset zobaczymy jaka będzie sytuacja.
09-01-2023 10:11 PM
To nie jest drugi raz, a co najmniej 5 lub 6 sytuacja, kiedy jedyne rozwiązanie to reset do ustawień fabrycznych. Wcześniej to były głównie problemy z łączeniem z telefonem i odbieraniem powiadomień. Przy resecie często pojawiały się błędy łączenia i odczytu, przez co cała operacja to było kilka podejść do resetu za każdym z wymienionych razów. Dlatego nie podchodzę entuzjastycznie do samego resetu. Zegarek mam od ok. 1,5 roku i dostałam go w prezencie, więc nie był to mój wybór. Także niestety mam powody do narzekań. Jutro wykonam reset i mam nadzieję, że na jakiś czas rozwiąże to problemy. Nie mam jednak złudzeń, że to będzie ich koniec.
09-01-2023 10:20 PM
No to nie tak nie powinno zdecydowanie być więc jeżeli się pytam takie problemy powtarzać to trzeba zegarek odesłać do serwisu na diagnostykę lub zareklamować po prostu.
09-01-2023 10:24 PM
Zegarek był już dwa razy oddany do salonu Samsung do naprawy, czy analizy. A jest jak jest.
09-01-2023 10:27 PM
@KitKatKid w takim razie trzeba jeżeli po naprawie dalej Problem występuje ponownie zareklamować lub zareklamować samą naprawę.
A jeżeli będą trzy naprawy z użyciem części za każdym razem to wtedy można złożyć wniosek o nowe urządzenie.
Ewentualnie może pani zareklamować też z tytułu rękojmi wtedy jest troszkę inaczej
09-01-2023 10:29 PM
Dziękuję, pomyślę, co z tym zrobić w takim razie.
01-05-2023 07:03 PM
01-05-2023 08:34 PM
01-05-2023 08:39 PM