Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie umiem połączyć się z wifi. Gear s3

(Temat utworzony: 23-09-2019 04:59 PM)
1661 Wyświetlenia
Kasztaniarz
Explorer
Opcje

Witam. 

Mam pewien problem. Nie mogę połączyć się z wifi na smartwatchu samsung gear s3, cały czas wyświetla się komunikat łączenie...  Jedyny sposób aby się połączyć to zapomnieć sieci i wpisać hasło ponownie jednak to trochę uciążliwe. Próbowałem znaleźć rozwiązania w internecie i doczytałem się żeby wyłączyć synchronizację haseł wifi z telefonu z zegarkiem w aplikacji Galaxy wearable. Tylko problem jest taki, że nie widzę tej opcji w aplikacji, a przeszukałem ją całą. Wszystkie poradniki jak wyłączyć wifi sync są na starą wersję aplikacji. Wie ktoś jak to wyłączyć? 

0 Like
23 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kasztaniarz  Czy widziałeś ten temat ? gear s3 frontier problem-z-wifi taki sam problem, jak u ciebie.

0 Like
Kasztaniarz
Explorer
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@Kasztaniarz  Czy widziałeś ten temat ? gear s3 frontier problem-z-wifi taki sam problem, jak u ciebie.

Tak widziałem, tylko nie umiem znaleźć tej opcji disable wifi sync. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Kasztaniarz
Explorer
Opcje

Tak, widziałem mam zakładkę account and backup, ale nie ma zakładki sync phone settings

To są wszystkie zakładki jakie mam w aplikacji kolejno:

Powiadomienia

Aplikacje

Widgety

Dźwięk i wibracje 

Wyświetlanie

Zawansowane

Dodawanie zawartości do zegarka

Wysyłanie żądań sos

Znajdź mój zegarek

Konto i kopia zapasowa

Dostępność

Próbowałem przełączyć na angielską wersję ale tam też nie ma tej zakładki. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam zegarka, żeby, Ci pokazać, ale jak napisane chodzi o 

1. Wyłącz synchronizację profili Wi-Fi -> w aplikacji Wear

2. Zapomnij o sieci Wi-Fi, która nie łączy się automatycznie -> na zegarku

3. Ponownie wprowadź hasło wifi -> na Watch
     (Aby to zrobić, musisz wyłączyć Bluetooth w zegarku)

4. Ustaw wifi na tryb automatyczny -> na zegarku

Przechwytywanie.PNG

Więcej masz na tej stronie https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-polaczyc-aktywowac-i-resetowac-galaxy-watch/

Może coś więcej Ci pomoże @kamil40013  @PrzemekM 

Kasztaniarz
Explorer
Opcje

Ja wszystko rozumiem jak to zrobić tylko że właśnie moja aplikacja wygląda inaczej. Jest czarne tło i nie ma opcji połączenie z zegarkiem 😕

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasztaniarz  1.Aby wyłączyć automatyczną synchronizację profili WiFi w aplikacji Galaxy Wearable należy wejść w "Synchronizuj Ustawienia Telefonu" > wyłączyć opcję "Synchronizuj Sieci Wi-Fi"

tempFileForShare_20190923-192430.jpgtempFileForShare_20190923-192451.jpg

2.  Aby zapomnieć o sieci Wi-Fi, która nie łączy się trzeba wejść na zegarku w: Ustawienia > Połaczenia >  Wi-Fi >  Sieci WiFi > wybrać odpowiednią siec i kliknąć opcję zapomnij.  Po tych czynnościach spróbuj ponownie  połączyć się z daną siecią.

Screen_20190923_192212.png

Kasztaniarz
Explorer
Opcje

@PrzemekM  napisał(a):

@Kasztaniarz  1.Aby wyłączyć automatyczną synchronizację profili WiFi w aplikacji Galaxy Wearable należy wejść w "Synchronizuj Ustawienia Telefonu" > wyłączyć opcję "Synchronizuj Sieci Wi-Fi"

tempFileForShare_20190923-192430.jpgtempFileForShare_20190923-192451.jpg

2.  Aby zapomnieć o sieci Wi-Fi, która nie łączy się trzeba wejść na zegarku w: Ustawienia > Połaczenia >  Wi-Fi >  Sieci WiFi > wybrać odpowiednią siec i kliknąć opcję zapomnij.  Po tych czynnościach spróbuj ponownie  połączyć się z daną siecią.

Screen_20190923_192212.png

Screenshot_20190923_193837_com.samsung.android.gearoplugin.jpg

Jak już mówiłem nie mam tej zakładki. Tak wygląda moja aplikacja. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasztaniarz  Rzeczywiście dziwne że nie ma tej zakładki. Proponuje wyczyścić w takim razie dane aplikacji Galaxy Wearable.

0 Like