23-09-2019 04:59 PM
Witam.
Mam pewien problem. Nie mogę połączyć się z wifi na smartwatchu samsung gear s3, cały czas wyświetla się komunikat łączenie... Jedyny sposób aby się połączyć to zapomnieć sieci i wpisać hasło ponownie jednak to trochę uciążliwe. Próbowałem znaleźć rozwiązania w internecie i doczytałem się żeby wyłączyć synchronizację haseł wifi z telefonu z zegarkiem w aplikacji Galaxy wearable. Tylko problem jest taki, że nie widzę tej opcji w aplikacji, a przeszukałem ją całą. Wszystkie poradniki jak wyłączyć wifi sync są na starą wersję aplikacji. Wie ktoś jak to wyłączyć?
23-09-2019 05:34 PM
@Kasztaniarz Czy widziałeś ten temat ? gear s3 frontier problem-z-wifi taki sam problem, jak u ciebie.
23-09-2019 05:38 PM
@vdsl2 napisał(a):@Kasztaniarz Czy widziałeś ten temat ? gear s3 frontier problem-z-wifi taki sam problem, jak u ciebie.
Tak widziałem, tylko nie umiem znaleźć tej opcji disable wifi sync.
23-09-2019 05:44 PM
A to widziałeś https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00061431/ ?
23-09-2019 05:50 PM
Tak, widziałem mam zakładkę account and backup, ale nie ma zakładki sync phone settings
To są wszystkie zakładki jakie mam w aplikacji kolejno:
Powiadomienia
Aplikacje
Widgety
Dźwięk i wibracje
Wyświetlanie
Zawansowane
Dodawanie zawartości do zegarka
Wysyłanie żądań sos
Znajdź mój zegarek
Konto i kopia zapasowa
Dostępność
Próbowałem przełączyć na angielską wersję ale tam też nie ma tej zakładki.
23-09-2019 06:41 PM
Nie mam zegarka, żeby, Ci pokazać, ale jak napisane chodzi o
1. Wyłącz synchronizację profili Wi-Fi -> w aplikacji Wear
2. Zapomnij o sieci Wi-Fi, która nie łączy się automatycznie -> na zegarku
3. Ponownie wprowadź hasło wifi -> na Watch
(Aby to zrobić, musisz wyłączyć Bluetooth w zegarku)
4. Ustaw wifi na tryb automatyczny -> na zegarku
Więcej masz na tej stronie https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-polaczyc-aktywowac-i-resetowac-galaxy-watch/
Może coś więcej Ci pomoże @kamil40013 @PrzemekM
23-09-2019 06:45 PM
Ja wszystko rozumiem jak to zrobić tylko że właśnie moja aplikacja wygląda inaczej. Jest czarne tło i nie ma opcji połączenie z zegarkiem 😕
23-09-2019 07:33 PM
@Kasztaniarz 1.Aby wyłączyć automatyczną synchronizację profili WiFi w aplikacji Galaxy Wearable należy wejść w "Synchronizuj Ustawienia Telefonu" > wyłączyć opcję "Synchronizuj Sieci Wi-Fi"
2. Aby zapomnieć o sieci Wi-Fi, która nie łączy się trzeba wejść na zegarku w: Ustawienia > Połaczenia > Wi-Fi > Sieci WiFi > wybrać odpowiednią siec i kliknąć opcję zapomnij. Po tych czynnościach spróbuj ponownie połączyć się z daną siecią.
23-09-2019 07:39 PM
@PrzemekM napisał(a):@Kasztaniarz 1.Aby wyłączyć automatyczną synchronizację profili WiFi w aplikacji Galaxy Wearable należy wejść w "Synchronizuj Ustawienia Telefonu" > wyłączyć opcję "Synchronizuj Sieci Wi-Fi"
2. Aby zapomnieć o sieci Wi-Fi, która nie łączy się trzeba wejść na zegarku w: Ustawienia > Połaczenia > Wi-Fi > Sieci WiFi > wybrać odpowiednią siec i kliknąć opcję zapomnij. Po tych czynnościach spróbuj ponownie połączyć się z daną siecią.
Jak już mówiłem nie mam tej zakładki. Tak wygląda moja aplikacja.
23-09-2019 07:48 PM
@Kasztaniarz Rzeczywiście dziwne że nie ma tej zakładki. Proponuje wyczyścić w takim razie dane aplikacji Galaxy Wearable.