Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nawigacja GPS bez potrzeby użycia telefonu

(Temat utworzony: 08-12-2020 07:52 PM)
632 Wyświetlenia
Edward83
First Poster
Opcje

Pomuzcie czy jest aplikacja dzięki której będę mógł używać GPS bez telefonu zegarek samsung smartwach 46mm 

0 Like
3 Odpowiedzi
lesio234
Explorer
Opcje
zainstaluj herę go i po problemie
0 Like
lesio234
Explorer
Opcje
Here go
0 Like
dario123
Journeyman
Opcje

Opublikowałem przed chwilą swojego posta pod hasłem : Watch 3  GPS

Cytuję:

Dzień dobry, mam pytanie do użytkowników WATCH-y 3.

Czy używając jakiejkolwiek aplikacji z oficjalnego sklepu zegarków samsung, GPS wskazuje wam położenie?

Lub jakąkolwiek inną informację? Po podłączeniu do telefonu wszystko jest OK, ale jak nie ma telefonu, to miele przez cały czas: oczekuję na sygnał GPS. Nadmieniam, że wszystkie zaznaczenia w systemie zegarka, lokalizacja itd są włączone.

Żadne resety do ustawień fabrycznych i inne triki nie działają.

ALE - i to jest najdziwniejsze, po wgraniu oficjalnej aplikacji HERE WeGo wer. 4.1.39

i wgraniu mapy Polski, zegarek bez pudła wie i pokazuje co do metra na mapie w każdym miejscu Polski gdzie jest ! Bez dostępu do innego GPS-a, z wyłączonym Wi-Fi i Bluetooth-em. Ale później nawigacji już nie chce prowadzić, bo oczekuje na sygnał GPS. Czyżby miał moduł telefonii GSM?  Przecież jest kupiony jako bez GSM i nie jest na nim wybite GSM, ani na pudełku. Idąc dalej, w aplikacji spacer rysuje przebytą drogę, ale to może jakaś technologia bezwładnościowa.

Reasumując, zegarek za tyle pieniędzy zachowuje się gorzej niż modele poniżej 500,- PLN.

Wniosek z opisu: GPS jest programowo zablokowany w moim zegarku, jak wiele innych funkcji , typu płatności zbliżeniowe, pomiary ciśnienia, EKG. 

Rozpacz, i muszę na niego patrzyć , bo to prezent.

Pozdrawiam czytelników tego przydługiego tekstu.

0 Like