Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Naprawa gwarancyjna vs zwrot zegarka

(Temat utworzony: 25-10-2022 09:46 AM)
813 Wyświetlenia
adas09
Journeyman
Opcje

Czy Samsung ma jakąś procedurę zwrotu towaru, który trafia do serwisu... hym 'trochę' za często?

Mój konkretny przypadek:
Galaxy Watch 4 kupiony w przedsprzedaży. Po nieco ponad tygodniu użytkowania trafia do serwisu, powód opisywałem tutaj. Zegarek spędza w serwisie ponad miesiąc - finalnie dostaję nową sztukę.
Nowy zegarek z taką samą wadą (plus niedziałającymi niektórymi funkcjami - jak mniemam przez problemy z czujnikiem/elektrodą) trafia do serwisu po około dwóch miesiącach - tym razem zostaje naprawiony.
Po kolejnych 4 miesiącach zegarek trafia do serwisu z martwym wyświetlaczem - ponownie zostaje naprawiony.
Teraz minęły znów ponad 3 miesiące - widzę, że zegarek znów zaczyna 'się kończyć'. Pomiar składu ciała działa raz na 15-20 prób, wyświetlacz zaczyna się odbarwiać.

Generalnie zegarek żyje od wizyty do wizyty w serwisie. Trochę nie o to mi chodziło, jak go kupowałem. 
Czy istnieje jakaś procedura zwrotu takiego towaru i odzyskania pieniędzy? Ktoś kojarzy, ktoś ma doświadczenie?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@adas09, cześć, w karcie gwarancyjnej jest następujący zapis, że po 3 naprawach z wymianą części, jeśli produkt trafia do serwisu po raz kolejny, serwis może wnioskować do producenta o wymianę produktu na wolny od wad.

Ale możesz alternatywnie skorzystać z opcji składania pisemnej reklamacji poprzez ten formularz (KLIK). Wyraźnie zaznacz, że to jest reklamacja, opisz całą sytuację, załącz zdjęcie/skan dowodu zakupu, kod modelu, numer seryjny urządzenia. Napisz też, że interesuje Cię przede wszystkim zwrot pieniędzy, a nie wymiana. Wtedy Dział Reklamacji rozpatrzy Twoją sprawę i odezwie się do Ciebie z rozwiązaniem.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@adas09, cześć, w karcie gwarancyjnej jest następujący zapis, że po 3 naprawach z wymianą części, jeśli produkt trafia do serwisu po raz kolejny, serwis może wnioskować do producenta o wymianę produktu na wolny od wad.

Ale możesz alternatywnie skorzystać z opcji składania pisemnej reklamacji poprzez ten formularz (KLIK). Wyraźnie zaznacz, że to jest reklamacja, opisz całą sytuację, załącz zdjęcie/skan dowodu zakupu, kod modelu, numer seryjny urządzenia. Napisz też, że interesuje Cię przede wszystkim zwrot pieniędzy, a nie wymiana. Wtedy Dział Reklamacji rozpatrzy Twoją sprawę i odezwie się do Ciebie z rozwiązaniem.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Kacpre
Pioneer
Opcje
Z własnego doświadczenia wiem że jeśli złożyłbyś zegarek na rękojmię to za drugim razem jeśli twoim rządaniem jest zwrot pieniędzy muszą Ci je oddać. A jeśli wada wystąpiła przed pierwszym rokiem jak go posiadasz istnieje domniewanie że jest to wada fabryczna więc zwrot kosztów może być przyznany wcześniej
adas09
Journeyman
Opcje

To chyba jest tak, że albo rękojmia albo gwarancja, zgadza się? 
Rękojmia chyba u sprzedawcy - kupione w Komputroniku.
Gwarancja w serwisie - autoryzowany serwis Samsunga. 
Od razu pobiegłem do serwisu, bo miałem już doświadczenie z wizytami tam (poprzednie Watch Active chyba też 3 razy oddawałem). Zatem jak już trzykrotnie zegarek tam trafił, to Komputronik raczej nie będzie chciał ze mną gadać?

Kacpre
Pioneer
Opcje
Oddaj do Komputronika na rękojmię o zwrot pieniędzy. Mają 14 dni od momentu złożenia czasu na odpowiedź jeśli się nie wyrobią ich problem muszą Ci zrobić to co chciałeś. Sam oddawałem telefon Xiaomi najpierw do producenta ale coś mnie szczelalo .... i poszedłem do sklepu MM dwie miesiące jazdy dochodzenia ale kase oddali. Tylko ważne byś złożył na rękojmię nie mogą Ci odmówić przyjęcia towaru. I nalepiej weź dołącz dokumenty z serwisu Samsunga