25-10-2022 09:46 AM
Czy Samsung ma jakąś procedurę zwrotu towaru, który trafia do serwisu... hym 'trochę' za często?
Mój konkretny przypadek:
Galaxy Watch 4 kupiony w przedsprzedaży. Po nieco ponad tygodniu użytkowania trafia do serwisu, powód opisywałem tutaj. Zegarek spędza w serwisie ponad miesiąc - finalnie dostaję nową sztukę.
Nowy zegarek z taką samą wadą (plus niedziałającymi niektórymi funkcjami - jak mniemam przez problemy z czujnikiem/elektrodą) trafia do serwisu po około dwóch miesiącach - tym razem zostaje naprawiony.
Po kolejnych 4 miesiącach zegarek trafia do serwisu z martwym wyświetlaczem - ponownie zostaje naprawiony.
Teraz minęły znów ponad 3 miesiące - widzę, że zegarek znów zaczyna 'się kończyć'. Pomiar składu ciała działa raz na 15-20 prób, wyświetlacz zaczyna się odbarwiać.
Generalnie zegarek żyje od wizyty do wizyty w serwisie. Trochę nie o to mi chodziło, jak go kupowałem.
Czy istnieje jakaś procedura zwrotu takiego towaru i odzyskania pieniędzy? Ktoś kojarzy, ktoś ma doświadczenie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-10-2022 12:20 PM
@adas09, cześć, w karcie gwarancyjnej jest następujący zapis, że po 3 naprawach z wymianą części, jeśli produkt trafia do serwisu po raz kolejny, serwis może wnioskować do producenta o wymianę produktu na wolny od wad.
Ale możesz alternatywnie skorzystać z opcji składania pisemnej reklamacji poprzez ten formularz (KLIK). Wyraźnie zaznacz, że to jest reklamacja, opisz całą sytuację, załącz zdjęcie/skan dowodu zakupu, kod modelu, numer seryjny urządzenia. Napisz też, że interesuje Cię przede wszystkim zwrot pieniędzy, a nie wymiana. Wtedy Dział Reklamacji rozpatrzy Twoją sprawę i odezwie się do Ciebie z rozwiązaniem.
25-10-2022 12:20 PM
@adas09, cześć, w karcie gwarancyjnej jest następujący zapis, że po 3 naprawach z wymianą części, jeśli produkt trafia do serwisu po raz kolejny, serwis może wnioskować do producenta o wymianę produktu na wolny od wad.
Ale możesz alternatywnie skorzystać z opcji składania pisemnej reklamacji poprzez ten formularz (KLIK). Wyraźnie zaznacz, że to jest reklamacja, opisz całą sytuację, załącz zdjęcie/skan dowodu zakupu, kod modelu, numer seryjny urządzenia. Napisz też, że interesuje Cię przede wszystkim zwrot pieniędzy, a nie wymiana. Wtedy Dział Reklamacji rozpatrzy Twoją sprawę i odezwie się do Ciebie z rozwiązaniem.
25-10-2022 03:20 PM
25-10-2022 03:32 PM
To chyba jest tak, że albo rękojmia albo gwarancja, zgadza się?
Rękojmia chyba u sprzedawcy - kupione w Komputroniku.
Gwarancja w serwisie - autoryzowany serwis Samsunga.
Od razu pobiegłem do serwisu, bo miałem już doświadczenie z wizytami tam (poprzednie Watch Active chyba też 3 razy oddawałem). Zatem jak już trzykrotnie zegarek tam trafił, to Komputronik raczej nie będzie chciał ze mną gadać?
25-10-2022 03:50 PM