Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Na zegarku dzwoni numer prywatny

(Temat utworzony: 25-09-2024 05:10 PM)
122 Wyświetlenia
CamilloVip
Journeyman
Opcje
Cześć. Mam nowy smartwatch FE na który czasami dzwoni numer prywatny, ale na telefonie nie ma po tym śladu. Tym bardziej, że mam blokadę numerów prywatnych. Zawsze odrzucalem te podejrzane połączenia, ale dziś odebrałem i na telefonie był dźwięk ale nadal brak info o połączeniu. Szybko wyłączyłem i tu napisałem. O co chodzi? 
9 Odpowiedzi
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Są to numery typu biedronka itd...
0 Like
CamilloVip
Journeyman
Opcje
No dobrze, ale dlaczego dzwoni na zegarku, a na telefonie zero śladu? Ja dbam o moje dane, wie że nigdzie nie mam zgód marketingowych na telefon. PS: biedronka dzwoni też do klientów? Lol
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Raczej nie dzwoni, ale też zdziwiło mnie to że w rejestrze połączeń na zegarku miałem numer prywatny, a w telefonie był to sms od biedronki
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Screen z telefonu i zegarka tej samej wiadomości 1727185396610.jpg20240924_154137_1000007639_1727185327.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@CamilloVip Powiedziałbym, że jest to jakiegoś rodzaju błąd. Być może zegarek źle interpretuje powiadomienie z bramki sms PLUSa jako połączenie z numeru prywatnego. Zobacz, czy coś takiego nie pokrywa się właśnie z wiadomościami SMS otrzymywanymi z takich numerów.

0 Like
CamilloVip
Journeyman
Opcje
Tym rzecz, że ba zegarku w połączeniach również nie ma śladu po tym połączeniu. A jak dzwoni na zegarku i odblokuję telefon to nagle przestaje dzwonić. Nie mam sieci Plus.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@CamilloVip A czy zauważyłeś, żeby w tym samym momencie na telefonie przychodziło jakieś inne powiadomienie? Może z jakiejś aplikacji?

0 Like
CamilloVip
Journeyman
Opcje
Nie, nie zauważyłem tego, może jakieś ciche powiadomienie
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@CamilloVip Powyłączaj sobie w Galaxy Wearable wszystkie powiadomienia POZA powiadomieniami sms i z apki Telefon (bądź messenger, jeżeli z niego korzystasz).