Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Możliwość wysyłania wiadomości głosowych z Galaxy Watch 4 classic

(Temat utworzony: 09-08-2022 08:52 AM)
2308 Wyświetlenia
Khadu
Apprentice
Opcje

Witam, 

może to i trochę prozaiczne zapytanie, jednakże intryguje mnie możliwość wysyłania wiaodmości głosowych z zegarka do osby, która pisze do mnie z messegera (tak jak mozna robić to na telefonie w aplikacji messenger). 

Posiadam

- Zegarek: Galaxy Watch 4 Classic

- Telefon: Samsung A53 5G

Obecnie jak chce komuś odpowiedzieć poprzez zegarek mam tylko poniższe opcje (gdzie ikonka mikrofonu służy do podyktowania tekstu, aby ten mógł zostać poźniej wysłany): 

297554976_1604452133281928_3314760872784390672_n.png

Zastanawiam sie czy można ustawić dodatkową opcję wiadomości głosowych tak jak np pokazukje poniższa grafika: 

298517781_399183998950068_1954961153537934346_n.jpg

Z góry dziękuje za czas poświęcony na odpowiedzi mojego zapytania i dziękuję za pomoc :winking-face: 
Pozdrawiam. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Khadu    Na messenger nie będzie takiej opcji ponieważ nie ma bezpośrednio tej aplikacji na zegarku. Funkcjonuje to tylko jako powiadomienie na które można tylko odrazu odpowiedzieć.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Khadu   Witam 

Oprócz opcji dostępnych, które pojawiają się po przyjściu powiadomienia nie ma żadnych innych opcji.  Czyli nie ma opcji wiadomości głosowych. 

Khadu
Apprentice
Opcje

Witam @PrzemekM ,

bardzo dziękuje za szybką odpowiedź, 

a czy może wg. Twojej wiedzy jest opcja poprzez jakąś nakładkę/addona jest jakkolwiek możliwe dodanie takiej opcji, aby odpowiadać innym poprzez nagrywanie i wysyłanie wiadomości głosowej? 

Z góry dzięki za pomoc :winking-face: 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Khadu   Nie znam takiej opcji, być może jakaś zewnętrzna aplikacja takie funkcje posiada....

Bobrek
Voyager
Opcje
Asystent google :winking-face: po polsku i gboard zamiast klawiatury Samsung i będziesz mógł wysłać wiadomości głosowe.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W aplikacji wiadomości mamy takie opcje oraz w klawiaturze Google mamy jeszcze opcje dyktowania głosowego. 

Screenshot_20220809_094501_messaging.png

Khadu
Apprentice
Opcje

Ta środkowa opcja u góry pojawiła się po zmianie klawiatury Samsunga na gboard? 
Mi wciąż jej brakuje aczkolwiek jeszcze nic w ustawieniach nie zmieniałem. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Khadu   nie to jest opcja przed otwarciem klawiatury w aplikacji wiadomości samsung.  W powiadomieniu messenger nie będzie dostępne.  Wówczas trzeba spróbować otworzyć klawiaturę o symbol mikrofonu

Screenshot_20220809_095702_messaging.png

Khadu
Apprentice
Opcje

Witam @Bobrek  

Dzięki za odp :winking-face: 

Miałeś może wczęsniej taki komunikat po tym jak chciałem zainicjować Asystenta Google (jak poniżej na zdj) ? 

Galaxy watch 4 nie obsluguje jeszcze tego jezyka.jpg

 Chciałem jeszcze dopytać: mając Asystenta Google'a i gboard możesz wysyłać wiadomości głosow w odpowiedzi na powiadomienia z messengera kiedy ktoś wyślę wiadomość - czy tylko na SMSy ? 

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam :winking-face: 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Khadu   A po przyjściu powiadomienia z messenger kliknij ikonkę mikrofonu i zobacz czy nagra się wiadomość głosowa czy zostanie zamienione to na tekst.

Screenshot_20220809_142529_sysui.png

0 Like