09-02-2020 11:48 PM
Witam wszystkich, mam problem z galaxy watchem. Przy wyłączonej opcji pomiaru pulsu, (ustawione w opcjach na nigdy) to co jakiś czas widzę że dioda która uczestniczy w trakcie pomiaru pulsu zaczyna migać. Nie widzę żeby któraś z zainstalowanych aplikacji odnotowywała w tym czasie pomiar pulsu. Proszę o pomocpomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
10-02-2020 12:30 PM
@Konrad199130, Witaj na forum. Z czujinka pulsu mogą korzystać inne funkcje zegarka. Spróbuj wyłączyć jeszcze automatyczne wykrywanie treningu oraz rejestrowanie snu REM.
17-02-2020 04:03 PM
Niestety nawet po wyłączeniu tych funkcji nadal widać migającą diodę
19-02-2020 05:42 PM
16-01-2021 04:52 PM
Udało się komuś to rozwiązać?
16-01-2021 05:13 PM
@the_naturat_com, Nie otrzymaliśmy informacji zwrotnej od autora tematu. Poniżej podaje wszystkie opcje, które teoretycznie mogą aktywować czujnik. Spróbuj je wyłączyć i daj znać czy pomogło.
Na zegarku (na podstawie Galaxy Watch 46mm z oprogramowaniem DSL1):
1.Samsung Health --> Ustawienia --> Pomiar pulsu i stresu --> Tylko pomiar ręczny
2.Samsung Health --> Ustawienia --> Wykrywanie treningu --> Alerty --> wyłącz
3.Samsung Health --> Ustawienia --> Wykrywanie treningu --> Czynności do wykrycia --> odznacz wszystkie
4.Samsung Health --> Sen --> na samym dole Rejestruj sen REM --> wyłącz
5.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Aplikacje systemowe --> Oszczędzanie energii --> odznacz Czujniki
6.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Samsung Health --> odznacz Czujniki
Na telefonie:
1.Galaxy Wearable --> Powiadomienia --> Wyświetlaj tylko po założeniu --> wyłącz
Może też być tak, że czujnik jest uaktywniany w celu wykrycia czy zegarek jest aktualnie założony na nadgarstku, a tego nie można wyłączyć. Nie mam jednak całkowitej pewności co do tego.
16-01-2021 09:55 PM
@kamil40013 o tym nie wiedziałem:
"5.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Aplikacje systemowe --> Oszczędzanie energii --> odznacz Czujniki"
Sprawdzę.
14-01-2025 01:58 PM
14-01-2025 02:36 PM
@xlucasx Czy masz włączony pomiar ciągły? Być może zegarek nie wykrywa, że został zdjęty z nadgarstka - czasami pomaga po prostu restart prądowy urządzenia (wciśnij jednocześnie obydwa przyciski na zegarku przez 15 suknd). Spróbuj też wszystkie rozwiązania z tego tematu.
14-01-2025 02:37 PM
@xlucasx, Dioda pracuje, nawet jeśli zegarek jest położony ekranem do dołu ? Rozumiem, że zegarek jest tak odłożony, że przed diodą nie znajdują się żadne przeszkody ?