Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Migająca dioda pomiaru pulsu galaxy watch 46mm

(Temat utworzony: 09-02-2020 11:48 PM)
8611 Wyświetlenia
Konrad199130
First Poster
Opcje

Witam  wszystkich, mam problem z galaxy watchem. Przy wyłączonej opcji pomiaru pulsu, (ustawione w opcjach na nigdy) to co jakiś czas widzę że dioda która uczestniczy w trakcie pomiaru pulsu zaczyna migać. Nie widzę żeby któraś z zainstalowanych aplikacji odnotowywała w tym czasie pomiar pulsu. Proszę o pomocpomoc w rozwiązaniu mojego problemu. 

0 Like
12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Konrad199130, Witaj na forum. Z czujinka pulsu mogą korzystać inne funkcje zegarka. Spróbuj wyłączyć jeszcze automatyczne wykrywanie treningu oraz rejestrowanie snu REM.

Konrad199130
First Poster
Opcje

Niestety nawet po wyłączeniu tych funkcji nadal widać migającą diodę

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@Konrad199130 

Wykonaj pełny reset zegarka. Instrukcję znajdziesz tutaj.

the_naturat_com
Navigator
Opcje

Udało się komuś to rozwiązać?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@the_naturat_com, Nie otrzymaliśmy informacji zwrotnej od autora tematu. Poniżej podaje wszystkie opcje, które teoretycznie mogą aktywować czujnik. Spróbuj je wyłączyć i daj znać czy pomogło. 

Na zegarku (na podstawie Galaxy Watch 46mm z oprogramowaniem DSL1):

1.Samsung Health --> Ustawienia --> Pomiar pulsu i stresu --> Tylko pomiar ręczny

2.Samsung Health --> Ustawienia --> Wykrywanie treningu --> Alerty --> wyłącz

3.Samsung Health --> Ustawienia --> Wykrywanie treningu --> Czynności do wykrycia --> odznacz wszystkie

4.Samsung Health --> Sen --> na samym dole Rejestruj sen REM --> wyłącz

5.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Aplikacje systemowe --> Oszczędzanie energii --> odznacz Czujniki

6.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Samsung Health --> odznacz Czujniki

Na telefonie:

1.Galaxy Wearable --> Powiadomienia --> Wyświetlaj tylko po założeniu --> wyłącz

Może też być tak, że czujnik jest uaktywniany w celu wykrycia czy zegarek jest aktualnie założony na nadgarstku, a tego nie można wyłączyć. Nie mam jednak całkowitej pewności co do tego.

the_naturat_com
Navigator
Opcje

@kamil40013 o tym nie wiedziałem:

"5.Ustawienia --> Aplikacje --> Uprawnienia --> Aplikacje systemowe --> Oszczędzanie energii --> odznacz Czujniki"

Sprawdzę.

0 Like
xlucasx
First Poster
Opcje
Mam podobny problem, dodatkowo dioda pracuje cały czas po zdjęciu zegarka z ręki.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@xlucasx Czy masz włączony pomiar ciągły? Być może zegarek nie wykrywa, że został zdjęty z nadgarstka - czasami pomaga po prostu restart prądowy urządzenia (wciśnij jednocześnie obydwa przyciski na zegarku przez 15 suknd). Spróbuj też wszystkie rozwiązania z tego tematu.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xlucasx, Dioda pracuje, nawet jeśli zegarek jest położony ekranem do dołu ? Rozumiem, że zegarek jest tak odłożony, że przed diodą nie znajdują się żadne przeszkody ?

0 Like