27-09-2021 09:41 AM
Posiadam zegarek Watch 4 LTE i mam esim. Mogę dzwonić i korzystać z Internetu bez telefonu. Czasem telefon zostaje w domu gdy idę pobiegać.
Ostatnio chciałem włączyć sobie Mapy googla aby ustawić trasę do biegania. Niestety zegarek krzyczy, że muszę podłączyć telefon. WTF ????
Nie mogę korzystać z nawigacji w zegarku jak nie posiadam telefonu. To nie ma kompletnie sensu. Po to właśnie jest nawigacja w zegarku abym nie musiał posiadać telefonu!
Nie wiem czy ja mam coś źle ustawione czy to jest jakiś błąd zegarka.
Pomóżcie proszę. To jest dla mnie ważne abym mógł mieć tylko zegarek i korzystać z google maps.
27-09-2021 02:10 PM
Wyślij informacje tego błędu (wraz z logami telefonu, zdjęciem/zrzutem ekranu i dokładnym opisem) poprzez aplikację Samsung Members.
Można to zrobić poprzez sekwencję: Samsung Members -> Pomoc -> Wyślij opinię -> Raporty o błędach -> [Wybór kategorii] -> Zaznaczamy opcję ‘Wyślij dane raportu systemu’ i opisujemy problem.
27-09-2021 02:30 PM
Dzień Dobry
Niestety póki co tak to właśnie działa. Zgłosiłem już błąd aby został naprawiony, również proszę zgłosić im więcej będzie tym szybciej zostanie to rozwiązane.
27-09-2021 06:28 PM
27-09-2021 07:07 PM
Hmm. A próbowałeś wyłączyć całkowicie telefon i korzystać z map.
Jeżeli nie to spróbuj i daj znać jaki efekt. Może będzie trzeba zrobić podobne ustawienia. Ja też esim z orange mam bo inna sieć tego nie daje.
Rozumiem, że mówimy tu o ZEGARKU Samsung Galaxy watch4, 44mm, LTE?
27-09-2021 07:14 PM
27-09-2021 07:28 PM
01-02-2022 12:25 PM
Udało Wam się rozwiązać ten problem? U mnie mapy działają na zegarku tylko wtedy kiedy jest on połączony z telefonem przez bluetooth co całkowicie jest bez sensu.
28-02-2022 09:05 PM
Dobry wieczór, u mnie to samom nawigacja bez telefonu nie działa. Łapie sygnał GPS i lokalizację, ale nie można nawigować.
01-03-2022 03:10 PM
@TomekHenkel, spróbuj w ten sposób:
1. Wyłącz WiFi i Bluetooth na zegarku.
2. Włącz LTE.
3. Włącz lokalizację oraz pozycję ,,Zwiększ dokładność".
4. Przy wejściu w Mapy wyraź zgodę na dostęp do lokalizacji podczas korzystania z aplikacji.
Zgodnie z tym, co przyznaje @sasl, usługa obecnie działa prawidłowo.