Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GW4 LTE czy Bluetooth?

(Temat utworzony: 24-08-2021 03:51 PM)
26334 Wyświetlenia

Też mam ten problem

kbjk
First Poster
Opcje
Sorry, wiem że wyjdę na totalną ignorantkę, ale chciałam kupić sobie Galaxy Watch 4 jako mój pierwszy zegarek nie-analogowy i serio nie wiem który wybrać? Jaka jest różnica LTE i Bluetooth oraz jakich funkcji mieć nie będę kiedy wybiorę Bluetooth? Dzięki za pomoc!
16 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kbjk Różnica między zegarkiem z LTE, a z Bluetooth jest taka, że zegarek z LTE może pracować niezależnie od telefonu, czyli nie musi być połączony z telefonem, aby odbierać Wiadomości, Połącznie oraz Powiadomienia z telefonu, a zegarek z Bluetooth musi być z nim połączony. 

Pamiętaj, że do zegarka z LTE jest potrzebna karta eSIM, a w Polsce oferują ją tylko dwa operatorzy sieci komórkowych.

Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje

Myślę, że wybór pomiędzy wersją LTE i Bluetooth zależy od twoich osobistych preferencji🙂 Jeżeli nigdy nie rozstajesz się z telefonem, a zegarek ma być tylko dodatkowym gadżetem, to wtedy  nie ma sensu inwestować w wersję LTE😉 Jeżeli chcesz się uwolnić od swojego smartfona na rzecz zegarka (np. często uprawiasz sport), to wtedy warto🙃 Z doświadczenia powiem, że na początku byłem zafascynowany zegarko-telefonem i niezależnością od smartfona,  ale górę wziął pragmatyzm. Smartfon zawsze jest w mojej kieszeni, a o zegarku zdarza mi się zapominać😜

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@D1930 

@D1930  napisał(a):
Wersja LTE będzie pracować niezależnie, ale będzie wymagać osobnej karty SIM, czyli będzie mieć inny numer! To ważna różnica.

Wersja LTE nie potrzebuj nowej karty Sim, tylko potrzebuje karty eSIM i będzie mieć takie sam numer. 

BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Mnie uratował zegarek galaxy watch 3 lte podczas kwarantanny zawsze wiedziałem ze trzeba wracać do domu i cyknąć fotkę:D
0 Like
MrDry
Journeyman
Opcje
Ale jak to inny numer? To nie można zdublować karty na esim? Ja wlasnie z załozeniem zdublowania zakupiłem wersję LTE..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2  napisał(a):

@kbjk Różnica między zegarkiem z LTE, a z Bluetooth jest taka, że zegarek z LTE może pracować niezależnie od telefonu, czyli nie musi być połączony z telefonem, aby odbierać Wiadomości, Połącznie oraz Powiadomienia z telefonu, a zegarek z Bluetooth musi być z nim połączony.

Zegarek Bluetooth również może odbierać wiadomości oraz połączenia kiedy jest poza zasięgiem telefonu w momencie kiedy zarówno na zegarku jak i na telefonie jest włączona funkcja Połączenia i SMS-y na innych urządzeniach. Jedyny warunek jest taki, że zegarek musi być połączony wtedy z jakąkolwiek siecią Wi-Fi. Tak to działało do tej pory i podejrzewam, że funkcja będzie w dalszym ciągu dostępna na zegarkach z serii Watch4. Więcej informacji znajduje się w poniższym wątku.

Jak korzystać z funkcji połączeń i wiadomości SMS na innych urządzeniach?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/jak-korzysta%C4%87-z-funkcji-po%C5%82%C4...

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kbjk  Ja posiadam wersje Bluetooth tylko watch 46mm i spokojnie wystarcza do przedłużenia powiadomień z telefonu. Zapewne wersja LTE może trochę krócej działać na baterii.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  oj zapomniałem dopisać w poście że opieram sie na przykładzie Watch 46mm 😅

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  Dzięki za podzielenie się informacjami.