Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mało głębokiego snu na Watch 4 Classic

(Temat utworzony: 14-10-2021 09:36 AM)
5925 Wyświetlenia
Nyuno
Pathfinder
Opcje
Cześć, czy ktoś jeszcze zaobserwował taką rzecz, że podczas monitorowania snu wykres pokazujący poszczególne jego fazy raportuje zero albo prawie zero czasu głębokiego snu? Zegarka używam sześć dni i maksymalnie zarejestrował 18 minut tej fazy. 
117 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@felek88, Możesz przywrócić jeszcze ustawienia fabryczne na zegarku. Jeśli nie będzie poprawy, to pozostaje wizyta w serwisie.

Dawii90
Student
Opcje

Witam.

Mam pytanie odnośnie swojego zegarka Galaxy Watch 4 44mm.
Czy u większej ilości osób jest problem z mierzeniem snu?
U mnie zegarek totalnie zle wskazuje sen jak i drzemki. Miałem wczesniej Huawei GT2 i ten za każdym razem pokazywał cały czas faktyczny czas snu czy też drzemki.
Samsung nie rejestruje prawie wcale drzemek a i sam sen zdarza mu się skrócić o kilka godzin... 
Reset zegarka jak i samej aplikacji oraz pobranie wszystkich aktualizacji i finalnie hard reset nic nie pomagają... 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dawii90  Witam

Dziwna sytuacja,  również mam galaxy watch 4 i nie zauważyłem takich nieprawidłowości. 

Pytanie z jakim telefonem sparowany jest zegarek?

Dawii90
Student
Opcje
Samsung S10E.
Więc tutaj wykluczyłem możliwość złej komunikacji z telefonem.
Naprawdę nie monitoruje tego tak jak potrzeba. Dla przykładu dziś spalem około 5h. Huawei to wykazał zaś Samsung pokazał 3h tylko. Już nawet nie wspomnę o drzemkach około 1h których wcale nie chce zarejestrować.
0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Mi na początku nie mierzył bardzo często wcale, mierzył 1 na 3 noce, dopiero po kilku tygodniach, może po jakiejś aktualizacji po drodze, sam nie wiem, zaczął rejestrować lepiej ale dobrze mówisz że z drzemkami nie radzi sobie kompletnie, tak samo z przebudzeniem w nocy, albo w drugą strone,wystarczy że wykryje chwile aktywności a my pójdziemy później dalej spać to kolejnych etapów snu potrafi już wcale nie zarejestrować
AliZbig
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem i rok czasu walczę o wymianę takiego samego zegarka. Możemy się umówić i połączyć siły w walce o wymianę, możemy też zainteresować sprawą dziennikarzy.
0 Like
Nyuno
Pathfinder
Opcje
Powiem szczerze że od trzech aktualizacji temu sprawa wygląda już bardzo dobrze. Przynajmniej na moim egzemplarzu - nie wiem czy ktoś inny może potwierdzić zauważalną poprawę.
0 Like
Lato23
First Poster
Opcje
Po ostatniej, wrześniowej aktualizacji g4 pokazuje mi 4 max minuty snu głębokiego albo wcale . Żałuję,że aktualizowałam. Wcześniej wszystko było dobrze.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lato23  Cześć

U mnie głęboki sen ostatniej nocy wynosił ok 40 minut, Cała faza NREM trwa około 1-1,5 godziny (najczęściej 80-100 minut), natomiast długość snu głębokiego rozumianego jako III i IV stadium trudno jest jednoznacznie określić – można jednak przyjąć, że jest to kilkadziesiąt minut.  Także może on trwać 15 minuta albo godzinę, wszystko tez zależy od organizmu.

Edziak
Student
Opcje
Po aktualizacji oprogramowania do najnowszej wersji problem z fazami snu. Aktualizacja 21.09 i od tej pory 0min głębokiego snu. Wcześniej nie miałam problemu z pomiarem głębokiego snu. Spadła też ilość czasu przebudzeń. Czy ktoś ma podobny problem?
0 Like