Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Liczenie kroków

(Temat utworzony: 11-02-2022 12:04 PM)
3715 Wyświetlenia
Epek84
First Poster
Opcje
Witam,mam problem z Samsung watch 2,a mianowicie nie liczy kroków dokładniej to tak jak by liczył co 2,3 krok.Dzien do dnia mam tak samo intensywny i jak robiłem po 25 000 kroków dziennie tak teraz ciężko zrobić 8 000.Walczę w Samsung health w wyzwaniach i ja chodzę w zegarku kolega z telefonem,bez problemu wygrywalem wyzwanie teraz on mnie bije na głowę.Robilem reebot,restart i reinstalacje Wszystkich aplikacji i zegarka nie pomogło,myślę zegarek się zepsuł,oddałem na gwarancję wymienili czujniki,sensory i dalej to samo.Czy jakieś wieści są co się dzieje czy to zegarek sam w sobie czy aplikacja?
0 Like
28 Odpowiedzi
Sylwia166
Journeyman
Opcje
Zegarek przestał liczyć kroki, ktoś wie jak może być przyczyna. Coś w ustawieniach, czy po prostu się zepsuł.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sylwia166, Na początek spróbuj ponownie uruchomić zegarek.

przemek_112
Student
Opcje

Witam, 

Posiadam zegarek Galaxy watch 4 42mm, i mam problem z liczeniem kroków. Zegarek nalicza bardzo dużo kroków podczas kiedy ich się nie robi. W 100km trasie samochodowej naliczył ok 800kroków kiedy siedziałem cały czas za kierownicą, podczas normalnego dziennego użytkowania nalicza ok 2x więcej kroków porównując z innym zegarkiem. Czy można ustawić jakoś czułość naliczania kroków ewentualnie jakaś rada rozwiązująca problem?

0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Witam czy reset zegarka nic nie zmienia? Powiem, że dość dziwna sytuacja bo u mnie też się zdążało, że w czasie jazdy samochodem (automat) zegarek liczył kroki, natomiast co do drugiej sytuacji to może być tak, że liczy zegarek I telefon o takich sytuacjach słyszałam. Trzeba pamiętać iż nie jest to typowo zegarek sportowy jak np. Garmin i jakieś granice błędów mogą się zdarzać. Proszę obserwować czy dalej tak będzie. Nie pamiętam czy w apce Samsung Health można ustawić ilość kroków wykonywanych dziennie. U mnie była jeszcze dość dziwna sytuacja bo mierzył kroki nawet jak ruszałam ręką.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@przemek_112  Witam 

Czasami może się zdarzyć że zegarek naliczy dodatkowe kroki jadąc samochodem  chociaż tutaj jest ich zbyt wiele.  Proszę na razie ponownie uruchomić zegarek I zobaczyć czy będzie się to powtarzało. 

Dobrze też sprawdzić czy wszystko jest zaktualizowane.

przemek_112
Student
Opcje

Zrobiłem reset zegarka, zainstalowałem od nowa Samsung Health oraz Galaxy Wearable i wydaje mi się, że jest już ok. Ogólnie zegarek jak za tą cenę baaardzo na plus. Śmiga jak należy i bez problemu współpracuje z telefonem innej marki. Dzięki za szybką odpowiedź i pozdrawiam! Sprawa rozwiązana. :smiling-face:

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Epek84 Rozumiem, że robiłeś reset do ustawień fabrycznych? 

Epek84
First Poster
Opcje
Tak,w telefonie ustawienia-aplikacje-wyczyść pamięć podręczną,wyczyść pamięć wewnętrzną, wymuś zatrzymanie i odinstaluj,a w zegarku wyłączyłem wszedłem w menu serwisowe(po włączeniu 3XPrzycisk)i tam bodajże recovery
0 Like
Epek84
First Poster
Opcje
Jedyne co mi pozostalo z opcji ktore byly proponowane to wyslac raport do 5 minut od zaistniałego błędu tylko piszą mi,że z zarzutem ekranu,ale zarzut ekranu czego?
0 Like