Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kupiłem sobie Galaxy Fit E i widzę że zawyża kroki

(Temat utworzony: 19-11-2019 06:50 PM)
2101 Wyświetlenia
gilban
Navigator
Opcje

Witam.

Już był podobny temat, ale nie było odpowiedzi.

Kupiłem sobie Galaxy Fit E i widzę że zawyża kroki. Czyli nawet mogę stać w miejscu i machać ręką, a zegarek i tak zlicza kroki.

Dziś poszedłem do paczkomatu oddalonego od domu jakieś 200 metrów i z powrotem, i zegarek naliczył mi aż 1000 kroków. Czy to możliwe?

przecierałem oczy ze zdumienia.

Na dodatek fajnie by było gdyby aplikacja Samsung Health wspierała ciśnieniomierze bluetooth dostępne w polsce, a na obecną chwilę wspiera tylko te których nikt nie sprzedaje.

Mój telefon to Samsung A6 2018.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gilban, opaski fitness i inteligentne zegarki zliczają kroki na podstawie ruchów ręki. Stojąc w miejscu i machając ręką opaska będzie zliczać kroki. Jeżeli wybierzesz się na spacer i nie będziesz ruszać ręką to z kolei kroki nie będą zliczane. Co do dokładności pomiaru to ciężko się odnieść. Wszystko zależy od długości kroku i przebytego dystansu. Proponuję wykonać kolejny test. Wybierz się na krótki spacer, ale tym razem policz ile wykonałeś kroków i porównaj to z wynikiem opaski.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gilban, opaski fitness i inteligentne zegarki zliczają kroki na podstawie ruchów ręki. Stojąc w miejscu i machając ręką opaska będzie zliczać kroki. Jeżeli wybierzesz się na spacer i nie będziesz ruszać ręką to z kolei kroki nie będą zliczane. Co do dokładności pomiaru to ciężko się odnieść. Wszystko zależy od długości kroku i przebytego dystansu. Proponuję wykonać kolejny test. Wybierz się na krótki spacer, ale tym razem policz ile wykonałeś kroków i porównaj to z wynikiem opaski.

KuniszkoQ
First Poster
Opcje

Trzeba rozparować zliczanie kroków z telefonu i z zegarka/opaski - ustawić na telefonie w aplikacji Samsung H po prawej stronie na górze zęby telefon nie zliczał kroków https://www.youtube.com/watch?v=Qy1_bkLKlIA - ponownie sparować zliczaanie kroków telefon + opaska / zegarek i to wszystko. Teraz kroki w aplikacji i w telefonie będą zliczane tylko przez opaskę/telefon i jest w miarę dokładnie. U mnie na zegarku na 100 kroków jest pomyłka rzędu +/-2 kroki.   

0 Like
gilban
Navigator
Opcje

No nic. Ja w telefonie nie mam opcji zliczania kroków gdyż jest to Galaxy A 6 2018.

Druga sprawa będę musiał wziąc rozwód z opaską i wrócić do tradycyjnego zegarka, gdyż od opaski porobiły mi się rany na ręku.

Ma fajne opcje ale pod tym względem nie jest dopracowana.rany.jpg

Ciekawy jestem czy można gdzieś składać na to reklamacje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@gilban poluźnij pasek...

Moja żona nosi opaskę od czasu premiery i na delikatnej kobiecej takie rzeczy się nie dzieją. Uwierzysz? :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gilban
Navigator
Opcje

Uwierzę. Z luźnym paskiem opaska nie mierzy mi pulsu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@gilban mierzy. Ja nie mówię aby opaska swobodnie obeacała się na nadgarstku, ale nie może też wrzynać się w ciało.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like